Prinses Claire van Luxemburg is maandagmorgen om 3.59 uur bevallen van een zoon. Dat heeft het Luxemburgse hof namens de trotse grootouders, groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa, laten weten.

Prins Félix (32) was tijdens de bevalling de steun en toeverlaat van zijn vrouw Claire (31).

Kerngezond
Het prinsje, Liam genaamd (zo werd later bekendgemaakt), is geboren in de Beaulieu-kliniek in het Zwitserse Genève en moeder en kind verkeren in uitstekende gezondheid, zo luidt de persmededeling uit Luxemburg. Het jongetje is het tweede kind van prins Félix en prinses Claire. Het prinselijk paar heeft al een tweejarig dochtertje, prinses Amalia (zie foto).

Koninklijke wijngaard
Het gezin woont momenteel in Frankrijk, waar prins Félix een wijngaard runt, Château les Crostes Lorgues, samen met zijn vrouw. De wijngaard is al lange tijd in het bezit van de Duitse familie van Claire, die geboren werd als Claire Lademacher.

 

Bron beeld: Hollandse Hoogte

Vanaf aankomende dinsdag ligt het bijzondere boek 'In gesprek met de Oranjes' in de winkel. Openhartige interviews van de laatste vijftig (!) jaar met de leden van het Koninklijk Huis zijn gebundeld. een bijzonder naslagwerk!

In de televisie-interviews laat het koninklijk huis zich vaak intiemer benaderen dan ze zelf lijken te beseffen. Je krijgt als kijker de indruk dat de geïnterviewden soms niet helemaal beseffen hoezeer ze ‘uit de school klappen’.

Denk aan momenten als Willem-Alexander is gesprek met Paul Witteman, waarin hij zegt dat hij liever op zijn grootmoeder dan op zijn moeder zou willen lijken. Of prinses Juliana, die aan haar man Bernhard vraagt hoe hij op het idiote idee is gekomen om met haar te trouwen.

Wat voor henzelf niet ‘nieuwswaardig’ lijkt, omdat ze er zo vertrouwd mee zijn, biedt de toeschouwer een blik in hun intieme leven en gedachtewereld.

In het 520 pagina's dikke boek lees je gesprekken met de Oranjes, inclusief prachtig archiefbeeld en sprekende foto’s. Een absolute must-have voor elke Royalty-liefhebber!

Vanaf 20 november in de winkel. ISBN: 9789059568716.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Wij zijn dol op het programma Lang leve de Muziekshow, waarbij Koningin Máxima kinderen op Villa Eikenhorst uitnodigt om over hun instrument te vertellen. Vandaag is de harp aan de beurt.

Koningin Máxima toont zich van haar meest ontspannen kant tijdens de bezoeken. En en passant krijgen we ook nog een stukje van Villa Eikenhorst te zien. Leuk!

Wij krijgen echt geen genoeg van deze leuke, humoristische koningin!

Beeld: AVROTROS

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in