Zondag 31 augustus is een zwarte dag in de geschiedenis voor de Britten: de dag waarop hun geliefde prinses Diana om het leven kwam. Ze is om 04.00 in de ochtend overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk in Parijs. De prinses van Wales werd 36 jaar.

De wereld was is shock. Met name ook door de oorzaak van het ongeval. Diana zat samen met haar vriend - de Egyptische miljonair Dodi Al-Fayed - in de auto. Het tweetal probeerde met hoge snelheid de paparazzi te ontkomen, maar dat werd hen fataal.

Waar was jij?

Volgende week donderdag is het inmiddels 20 jaar geleden dat de Britse prinses overleed. Weet jij nog waar je was toen je dit verschrikkelijke nieuws hoorde? Ik (redacteur bij Nouveau Martine) was op dat moment samen met mijn zus bij familie in Leersum. De televisie stond aan en onderin beeld verscheen het nieuws dat Diana was omgekomen bij het ongeluk. Met de familie hebben we vervolgens het nieuws over het ongeluk die dag gevolgd. 

Het klinkt bijna als een sprookje: prinses draagt broek van klein jeansbedrijfje die íedereen nu wil hebben, waardoor er een wachtlijst van drie maanden is.

Het gaat om de zwarte jeans die Meghan Markle droeg toen ze op 18 januari samen met Harry Cardiff Castle in Wales bezocht. Maker van die jeans is de firma Hiut Denim, een klein bedrijfje dat de aanvraag sinds die beruchte dag niet meer aan kan.

Wereldwijd

Die aanvragen komen overigens niet alleen van de Britten, maar ook uit Parijs en New York. David Hieatt die het bedrijfje runt met zijn vrouw Claire: ‘Sinds die dag is het gekkenhuis op onze site. De bestellingen hebben nu een wachttijd van drie maanden. We hebben meer mensen aangenomen en gaan verhuizen naar een nieuwe fabriek. Het Meghan effect is opmerkelijk.’ Op de wachtlijst voor een jeans van 175 pond… Go Hiut! En dank je, Meghan!

De jeans, zoals je 'm vindt op https://hiutdenim.co.uk/products/the-dina

 

 

Bron: Daily Mail Beeld: Getty Images, Hiut Denim

 

 

Menig royal houdt wel van een goede recycle, maar prinses Anne neemt dat wel héél serieus: zij droeg van de week een outfit van bijna veertig jaar oud.

De Princess Royal (de dochter van koningin Elizabeth) kwam naar de viering van Commonwealth Day  in een prachtige mantel met matchende hoed, tas, schoenen en handschoenen.

Een bekend ensemble voor Anne-watchers, want deze look heeft ze al veel vaker gedragen. Ze werd er voor het eerst in gespot tijdens de Royal Ascot van 1980, maar droeg ‘m ook in 1985, 1990 (weer bij de Ascot) en 2015.Met haar decennia-oude recycle volgt Anne helemaal de trend van dit moment: tijdens de Oscaruitreiking verscheen actrice Rita Moreno (West Side Story) ook al in een look van vele jaren geleden: 56 in haar geval.

Beeld: Getty Images