Zondag 31 augustus is een zwarte dag in de geschiedenis voor de Britten: de dag waarop hun geliefde prinses Diana om het leven kwam. Ze is om 04.00 in de ochtend overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk in Parijs. De prinses van Wales werd 36 jaar.

De wereld was is shock. Met name ook door de oorzaak van het ongeval. Diana zat samen met haar vriend - de Egyptische miljonair Dodi Al-Fayed - in de auto. Het tweetal probeerde met hoge snelheid de paparazzi te ontkomen, maar dat werd hen fataal.

More content below the advertising

Waar was jij?

Volgende week donderdag is het inmiddels 20 jaar geleden dat de Britse prinses overleed. Weet jij nog waar je was toen je dit verschrikkelijke nieuws hoorde? Ik (redacteur bij Nouveau Martine) was op dat moment samen met mijn zus bij familie in Leersum. De televisie stond aan en onderin beeld verscheen het nieuws dat Diana was omgekomen bij het ongeluk. Met de familie hebben we vervolgens het nieuws over het ongeluk die dag gevolgd. 

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in