Met de G20 Top in Buenos Aires sluit Koningin Máxima een roerige en drukke maand november af.

Het begon allemaal met het afzeggen van het bezoek aan Tanzania om gezondheidsredenen. Echter in de tweede helft van de maand ging ze weer volle kracht vooruit met als hoogtepunt het staatsbezoek van president Halimah Yacob van Singapore.

More content below the advertising

Zo ziet Koningin Máxima's agenda voor december eruit:

De G20 Top duurt tot en met  1 december en is natuurlijk helemaal in Máxima's straatje als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering.

Donderdag 29 november is ze samen met president Marci gastvrouw van het event 'The Role of Finance for Women’s Economic Empowerment’. Verder heeft ze tijdens de top nog een aantal bilaterale overleggen.

December

Als Máxima terug is in Nederland, staat 4 december het eerste werkbezoek van december op de agenda. De koningin gaat dan naar Eosta in Waddinxveen. 

Eosta is winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap van de Koning Willem I Stichting. Deze plaquette beloont bedrijven die zich inzetten voor duurzame innovaties. Koningin Máxima is erevoorzitter van die stichting, vandaar haar betrokkenheid.

6 december zijn Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Mabel allemaal aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2018 bij het Koninklijk Paleis op de Dam.

Die middag is ze toch al in de buurt, want Koningin Máxima opent donderdagmiddag 6 december 2018 in Amsterdam het nieuwe kantoorgebouw van de Goede Doelen Loterijen.

Staatsbezoek

10 en 11 december zien we vast weer wat pracht en praal, want dan komt de president van Kaapverdië, Jorge Carlos de Almeida Fonseca, op Staatsbezoek en dat betekent dat de juwelen uit de kast mogen.

14 december doopt Máxima sleephopperzuiger Vox Amalia van Van Oord in Rotterdam. 

Dat is wat er tot nu toe op de officiële agenda in december staat, je leest er natuurlijk alles over op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Maandag melden niet alleen Willem-Alexander, Máxima en hun meiden zich in Lech, maar doen ook prins Constantijn en prinses Laurentien mee aan de jaarlijkse fotosessie. En dat belooft gezellig te worden.

De banden zijn namelijk nogal warm, tussen Willem-Alexander, zijn broer en hun vrouwen.

More content below the advertising

Laurentien en Máxima leerden elkaar goed kennen toen zij, allebei aan het begin van hun verkering met een prins, in Brussel woonden. "We kunnen voluit pret hebben over wat het is om tot deze familie toe te treden'', zei Laurentien jaren geleden al eens over haar relatie met Máxima. "En we kunnen steun bij elkaar vinden op heel verschillende gebieden, bijvoorbeeld hoe het is om een deel van je anonieme leven te moeten opgeven.''

Dat schepte een enorme band tussen de twee vrouwen, die ook goed zichtbaar werd toen prinses Alexia werd geboren. Alexia Juliana Marcela Laurentien heet zij voluit, vernoemd naar drie generaties bijzondere vrouwen, volgens haar ouders.

De broers en schoonzussen zullen er naar uitkijken om in Lech de familiebanden weer even gezellig aan te halen. Alle foto's van de winterse fotosessie vind je maandag natuurlijk per omgaande op Nouveau.nl.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Jacques en Gabriella van Monaco gingen eerder deze maand op een bijzondere reis: ze gingen voor het eerst naar Zuid-Afrika, het moederland van mama Charlene.

Charlene keert regelmatig terug naar haar geboorteland, maar deed dit nog nooit eerder met haar tweeling op sleeptouw. Daar kwam vorige week verandering in.

More content below the advertising

Ze nam haar kinderen mee naar natuurreservaat Kwazulu-Natal, waar ze zich de ogen uitkeken. En maakte daar onderstaande filmpje van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

First African Experience

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in