Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: de eerste schooldag van prins George.

De vierjarige zoon van William en Kate zal donderdag 7 september officieel starten met zijn schoolcarrière op de prestigieuze privéschool Thomas’s Battersea.

Kate en William gaan mee
De allereerste schooldag is voor ieder gezin een mijlpaal en dat is bij de Britse royals niet anders. Het paleis heeft al bevestigd dat het prinselijk paar van plan is samen hun oudste naar school te zullen brengen.

Prestigieuze school
Thomas’s Battersea, gelegen in de Londense wijk Wandsworth, wordt in de onafhankelijke Good Schools Guide omschreven als ‘de beste opleiding die er in Engeland te koop is.’ Het schoolgeld bedraagt een kleine 20.000 euro per jaar. Maar dit maakt de concurrentie om een plekje op de school te bemachtigen niet minder groot. Door de vele aanvragen die zij krijgen, adviseert de school zelf om ‘uw kind al direct na de geboorte in te schrijven.’

Frans en Latijn
Het schoolgebouw bevat onder meer een groot speelterrein, een natuurkunde lab, computerruimtes, een muziekcentrum, twee kunststudio’s en een theater waar de klassen elk jaar een musicalproductie opvoeren. De kleine prins zal naar verluidt direct vanaf zijn eerste jaar Franse les krijgen en vanaf zijn vijfde jaar zal ook Latijn een verplicht vak worden.

Koning Filip en koningin Mathilde van België waren deze week op staatsbezoek in Canada. En Mathilde nam een koffer vol prachtige looks mee.

Van casual voor in de sneeuw tot helemaal tot in de puntjes verzorgd voor een galadiner: wie op staatsbezoek gaat, moet veelzijdig zijn. En daar is koningin Mathilde de laatste dagen geweldig in geslaagd. Haar mooiste outfits op een rij.


Beeld: Hollandse Hoogte

Prins William en zijn vrouw Catherine deelden traditiegetrouw klavertjes uit op St. Patrick's Day, waar Catherine, geheel in thema, in het groen verscheen. Wat opviel? Behalve dat ze stralend zwanger is, is William heel zorgzaam en kijkt zij naar haar prins alsof het hun eerste date is. Wat een leuk stel!

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben zaterdag St. Patrick's Day gevierd bij de Irish Guards in Londen. Het paar woonde op de thuisbasis van het eerste bataljon van de Ierse Garde in Hounslow de ceremoniële parade bij.

Er werden traditiegetrouw klavertjes uitgedeeld, waarbij Catherine een klavertje gaf aan de Ierse wolfshond Dornhnall, de mascotte van het regiment. Prins William is kolonel van de Irish Guards.

Catherine verscheen hoogzwanger en stond iedereen even vriendelijk te woord:

Wat verder opviel? William was heel zorgzaam naar zijn zwangere vrouw:

En Kate keek naar haar man alsof het hun eerste date was:

Beeld: ANP