Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: de eerste schooldag van prins George.

De vierjarige zoon van William en Kate zal donderdag 7 september officieel starten met zijn schoolcarrière op de prestigieuze privéschool Thomas’s Battersea.

Kate en William gaan mee
De allereerste schooldag is voor ieder gezin een mijlpaal en dat is bij de Britse royals niet anders. Het paleis heeft al bevestigd dat het prinselijk paar van plan is samen hun oudste naar school te zullen brengen.

Prestigieuze school
Thomas’s Battersea, gelegen in de Londense wijk Wandsworth, wordt in de onafhankelijke Good Schools Guide omschreven als ‘de beste opleiding die er in Engeland te koop is.’ Het schoolgeld bedraagt een kleine 20.000 euro per jaar. Maar dit maakt de concurrentie om een plekje op de school te bemachtigen niet minder groot. Door de vele aanvragen die zij krijgen, adviseert de school zelf om ‘uw kind al direct na de geboorte in te schrijven.’

Frans en Latijn
Het schoolgebouw bevat onder meer een groot speelterrein, een natuurkunde lab, computerruimtes, een muziekcentrum, twee kunststudio’s en een theater waar de klassen elk jaar een musicalproductie opvoeren. De kleine prins zal naar verluidt direct vanaf zijn eerste jaar Franse les krijgen en vanaf zijn vijfde jaar zal ook Latijn een verplicht vak worden.

Het staatsbezoek in Luxemburg was natuurlijk een officieel gebeuren met veel statige foto's. Maar deze instapic laat zien dat het ook erg gezellig was.

Inmiddels hebben Máxima en Willem-Alexander Luxemburg ingeruild voor Denemarken om bij de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik te zijn. Een meer luchtige aangelegenheid dan het staatsbezoek, zou je denken. Want ook al zijn onze koning en koningin goed bevriend met groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa, het is toch een serieuze bedoening. Zie onderstaande foto. 

Maar dat beeld klopt toch niet helemaal. Tussen de bezoeken, banketten en ontmoetingen door is er ook ruimte voor ontspanning. En blijkt zo'n koninklijk bezoek ineens fun! (En vragen wij ons stiekem af wat vooral Henri hier zo doet schateren.)

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in