Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: de eerste schooldag van prins George.

De vierjarige zoon van William en Kate zal donderdag 7 september officieel starten met zijn schoolcarrière op de prestigieuze privéschool Thomas’s Battersea.

Kate en William gaan mee
De allereerste schooldag is voor ieder gezin een mijlpaal en dat is bij de Britse royals niet anders. Het paleis heeft al bevestigd dat het prinselijk paar van plan is samen hun oudste naar school te zullen brengen.

Prestigieuze school
Thomas’s Battersea, gelegen in de Londense wijk Wandsworth, wordt in de onafhankelijke Good Schools Guide omschreven als ‘de beste opleiding die er in Engeland te koop is.’ Het schoolgeld bedraagt een kleine 20.000 euro per jaar. Maar dit maakt de concurrentie om een plekje op de school te bemachtigen niet minder groot. Door de vele aanvragen die zij krijgen, adviseert de school zelf om ‘uw kind al direct na de geboorte in te schrijven.’

Article continues after the ad

Frans en Latijn
Het schoolgebouw bevat onder meer een groot speelterrein, een natuurkunde lab, computerruimtes, een muziekcentrum, twee kunststudio’s en een theater waar de klassen elk jaar een musicalproductie opvoeren. De kleine prins zal naar verluidt direct vanaf zijn eerste jaar Franse les krijgen en vanaf zijn vijfde jaar zal ook Latijn een verplicht vak worden.