Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo zien we onze royals niet vaak: Willem-Alexander en Máxima nemen een duik op Saba

Ons koningspaar brengt een staatsbezoek aan de eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Op het eiland Saba zagen we Willem-Alexander en Máxima zoals we ze niet eerder zagen: in een duikpak. De twee doken in het diepe op de Sababank, een koraaleiland onder water. Het paar wilde met eigen oge...

Zo zien we onze royals niet vaak: Willem-Alexander en Máxima nemen een duik op Saba

Ons koningspaar brengt een staatsbezoek aan de eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Op het eiland Saba zagen we Willem-Alexander en Máxima zoals we ze niet eerder zagen: in een duikpak. De twee doken in het diepe op de Sababank, een koraaleiland onder water.

Het paar wilde met eigen ogen het bijzondere natuurgebied bekijken en aandacht vragen voor het belang van koraalriffen, meldt het Wereldnatuurfonds (WNF).

Kwakkelende toerisme
In het Caribische gebied is een groot deel van het koraal dood. Het rif bij Saba is nog redelijk gezond, maar wordt ook bedreigd. Met het maritieme uitstapje wilden Willem-Alexander en Máxima niet alleen het natuurbeheer onder de aandacht brengen, maar ook het sinds de orkanen Irma en Maria kwakkelende toerisme op Saba. Het eiland is bijna helemaal hersteld van het natuurgeweld, maar lijdt onder de veel slechtere situatie op buureiland Sint-Maarten, waardoor bezoekers wegblijven.

Bron: ANP/Koninklijk Huis
Beeld: Hollandse Hoogte/Twitter