Morgen is het weer zo ver! De jaarlijkse fotosessie van de Koninklijke Familie. Hier zie je alle zomerse fotosessies van 2006 tot 2017. De prinsesjes worden elk jaar groter en krijgen meer karakter. En af en toe is er ook tijd voor een grapje en zien we een ontspannen Koningspaar. Zó leuk.

Aan de andere kant, probeer een driejarige maar eens goed op de foto te krijgen als ze er even geen zin in heeft. Dat probleem hebben Máxima en Willem-Alexander dus ook gewoon.

Vorig jaar werden de foto's gemaakt bij de Kagerplassen op een zonovergoten dag. Dat leverde deze leuke plaatjes op:

En voor de vorm ook nog even op een sloepje.

De foto's van 2016 werden in de tuin gemaakt van hun eigen Villa Eikenhorst. Zo kregen we ook nog even te zien waar Máxima en Willem-Alexander aan het einde van een zonnige dag even bijkomen.

Kroonprinses Amalia liep op op krukken door haar verstuikte enkel, vandaar die opgetrokken schoudertjes.

Het strand van Wassenaar om de hoek, nodigt natuurlijk ook uit als zomerse locatie voor een fotoshoot. In 2015 werden daar de plaatjes geschoten mét de Koninklijke honden.

Deze zomerse foto's werden in december 2014 geschoten in Argentinië.

In 2013 werd er in de tuin van Villa Eikenhorst gefotografeerd. 

En ook in 2012 diende Landgoed De Horsten als achtergrond voor de Koninklijke familie. Opvallend om te zien hoeveel de meiden gegroeid zijn tussen 2012 en 2013 (vorige foto).

In 2011 mocht Beatrix ook even aanschuiven bij de fotosessie tijdens de familievakantie in het Italiaanse Tavarnelle.

De tuin van Villa Eikenhorst is in 2010 weer vol in bloei. Het kost Máxima en Willem-Alexander ál hun enthousiasme om de prinsesjes ook een beetje leuk op de foto te krijgen.

2010 was het jaar van.... Het WK Voetbal in Zuid-Afrika. En met die vuvuzela weet prinses Amalia wel raad!

Een behoorlijk winderige fotosessie in 2009 op het Wassenaarse strand. De meiden vinden het maar zozo.

2008 in Wassenaar, Amalia ziet er de lol wel van in, maar Ariane en Alexia moeten echt even wennen aan al die aandacht.

In de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Argentinië in 2007. Ariane is hier ongeveer een halfjaar.

In het Italiaanse Tavarnelle in 2006 is Ariane er nog niet bij. Alexia lijkt nog niet echt te kunnen lachen om die drukte:

En dit is zo ongeveer het uitzicht van Máxima, Willem-Alexander en de prinsesjes:

Morgen kunnen we dus weer een nieuwe familiefoto toevoegen aan de verzameling. Deze keer weer vanuit de tuin van Villa Eikenhorst. We zijn benieuwd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Meestal zien we ze alleen samen op stijve doopfoto's, maar voor de 70e verjaardag van prins Charles heeft de Britse royal family een modern jasje aangetrokken.

De prins poseerde samen met zijn vrouw Camilla, zijn zoons, schoondochters en drie kleinkinderen (eigenlijk vier zelfs) voor deze losse kiekjes. Wat een prachtige familie! En er werd zelfs een 'blooperfoto' vrijgegeven. Heerlijk.

En zo was het eigenlijk bedoeld

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Dol op documentaires? Vanavond begint op TV5MONDE de eerste van vijf documentaires over sterke vrouwen uit de geschiedenis. Allemaal koninginnen met kracht en moed. Bianca van Castilië staat vanavond centraal.

Bianca van Castilië was niet alleen maar een bijzonder gelovige regentes, hoewel het eeuwige leven van haar gekroonde zoon Lodewijk IX, een obsessie voor haar was. Deze vrouw met een uitzonderlijke persoonlijkheid domineert de 13e eeuw door haar karakter en moed. Boeiend!

De komende weken volgen nog meer koninklijke documentaires over onder andere Maria de' Medici (koningin van Frankrijk), Nefertiti (koningin van Egypte), Marie Thèrese van Frankrijk (dochter van Marie-Antoinette) en Mary Stuart (koningin van Schotland).

Hier alvast een voorproefje van vanavond (nog met Engelse ondertiteling, maar vanavond is dat gewoon Nederlands)

Secrets d'Histoire is iedere dinsdag te zien bij TV5MONDE om 18.40 uur (Nederlands ondertiteld). Je kunt TV5MONDE zien bij de volgende providers via kanaal: Ziggo 71,  Caiway 41, Delta 500, T-Mobile 421.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in