Er hangt heel wat mooie mode in de koninklijke archieven. Dus maken de royaldochters van nu gretig gebruik van de garderobes van hun (schoon)moeders.

Toen kroonprinses Victoria onlangs in een opvallend geel pakje op een conferentie verscheen, hapten fans van haar moeder koningin Silvia naar adem. Wat lijkt Victoria op haar moeder! En wat leuk dat ze een ‘gouwe ouwe’ uit diens kast heeft getrokken. Het is in royalkringen inmiddels een beproefd recept.

Victoria in Stockholm, augustus 2017 en Silvia in Moskou, in juni 1978.

Victoria's dochtertje Estelle in 2014 en Victoria in 1980.

Mabel in 2005 en Beatrix op haar verlovingsfoto met prins Claus, in 1965.

Máxima eind 2016 en Beatrix op Koninginnedag 2000. Máxima liet de mantel wel wat vermaken.

Schoondochter Beatrice in april 2017 en prinses Caroline in juli 2007.

Charlotte Casiraghi in 2017 en haar moeder Caroline in 2000.

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in