Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: onthulling monument MH17

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren maandagmiddag in Park Vijfhuizen aanwezig bij de onthulling van het Nationaal Monument MH17. Het is vandaag precies drie jaar geleden dat vlucht MH17 neerstortte boven Oost-Oekraïne. Het was zomers en zonnig op 17 juli 2014. Net als vandaag eigenli...

Zien: onthulling monument MH17

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren maandagmiddag in Park Vijfhuizen aanwezig bij de onthulling van het Nationaal Monument MH17. Het is vandaag precies drie jaar geleden dat vlucht MH17 neerstortte boven Oost-Oekraïne.

Het was zomers en zonnig op 17 juli 2014. Net als vandaag eigenlijk. En net als vandaag werd het een dag van nationale rouw. Vanmiddag herdacht ons koningspaar samen met onder andere minister-president Rutte en zo’n tweeduizend geëmotioneerde nabestaanden de vliegramp van drie jaar geleden.

Daarnaast werd bij de herdenking het Nationaal Monument voor de ramp onthuld. Het bestaat uit een gedenkteken en een herdenkingsbos met 298 bomen, één per slachtoffer, allemaal voorzien van een naamplaatje. Van de 298 mensen die in de ramp het leven lieten, waren er 196 afkomstig uit Nederland. Het monument is vanaf dinsdag te bezoeken.