Een bijna-kus van Charles, een gewaagde halslijn en meer

Het eerste officiële staatsbezoek van de koning en koningin van Spanje aan Groot-Brittannië bleek er een voor de fotoboeken. Omdat Letizia prachtig was, maar ook omdat er nogal wat te gniffelen viel.

Zo waren met name de twee ontmoetingen tussen Letizia en Felipe en Charles en Camilla volgens aanwezigen buitengewoon ongemakkelijk. Op de foto’s is dat ook duidelijk terug te zien: onhandige handjes, Charles die véél te dicht bij de mooie Spaanse gaat staan…

Natuurlijk waren Letizia en Felipe charmant als altijd. Zij breed lachend naast koningin Elizabeth, in de koets met prins Philip (die nog drie engagements te gaan heeft voor zijn pensioen), hij naast de mini-koningin (die met haar 1.57 toch wel een beetje afstak bij zijn 1.90 meter).Het staatsbanket woensdagavond was helaas grotendeels verboden voor fotografen, dus of er daar nog iets geks gebeurde (prins Charles met een paar wijntjes op, je weet ’t niet) moeten we je schuldig blijven.Wel deed Kate Middleton in elk geval de nodige stof opwaaien in de vaderlandse pers. Haar roze Marchesa-jurk was wel erg laag uitgesneden, of toch zeker voor Kate’s doen. Je moet iets, in de aanwezigheid van een schone queen als Letizia natuurlijk…

 

Prinses Laurentien ging dit weekend wel erg ver uit haar comfort zone: ze ging het circuit van Zandvoort op voor de Ladies GT.

De prinses nam het op tegen andere bekende vrouwen zoals Barbara Barend, Olcay Gulsen, Ellen ten Damme en Monic Hendrickx. De eerste dag viel ze uit nadat ze van de weg werd gereden door Britt Dekker, maar de tweede dag haalde ze revanche en werd ze derde. Het staat haar in elk geval hartstikke goed, zo’n racewagen.

Ook zo benieuwd naar prinses Laurentien en haar leven? Kom dan op donderdagmiddag 14 juni naar de Nouveau Matinee, in het Amsterdamse Concertgebouw. Daar deelt ze haar de levens- en leiderschapslessen uit haar boek Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.

Kaarten bestel je hier.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het grote gemis werd niet specifiek onder woorden gebracht tijdens de dienst, maar mooi wel dat de grote dag van Harry en Meghan doorwrongen was van prinses Diana.

Wat zullen Harry en zijn bruid Meghan op hun grote dag zaterdag vaak aan haar gedacht hebben: prinses Diana. De grote afwezige op hun bruiloft (naast haar vader, die herstellende was van een hartoperatie), die er op heel veel manieren toch een beetje bij was. 

De ring(en)
Niet alleen liet Harry een verlovingsring maken met diamanten van zijn moeder erin verwerkt, hij gaf Meghan na hun jawoord ook een prachtige aquamarijnen ring cadeau die zijn moeder niet lang voor haar overlijden voor zichzelf kocht.

De bloemen
Het bruidsboeket was één grote verwijzing naar Diana, want haar lievelingsbloemen (witte rozen) zaten er volop in, net als vergeet-me-nietjes.

De familie
Diana's kant van de familie was niet alleen aanwezig maar ook goed zichtbaar in St. George's Chapel. Zus Jane deed een voordracht, en ook zus Sarah en broer Charles waren van de partij, compleet met partners en kinderen.

De trouwfoto's
Op de eerste officiële trouwfoto's van het koppel werd ook naar Diana verwezen, zij het op subtiele wijze. De bank waar Harry op zit in de foto met de bruidsmeisjes en -jonkertjes is de bank waar Diana op poseerde na de doop van Harry, ook bij Windsor Castle.

Beeld: Getty Images/Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in