Hun favoriete vakantieoorden

Het is 1 juli, dus kan de vakantie(voor)pret officieel van start. Dit is waar de Europese royals hun vrije zomerdagen slijten.

Op het platteland, op een jacht of op een bountystrand: ook een royal wil af en toe gewoon even weg tussen de paleismuren. En ze hebben elk zo hun vaste favoriete oorden.

Charles en Camilla zomeren graag in Wales. Vaak grauw, maar oh zo mooi.

Prinses Beatrix vliegt sinds jaar en dag naar Tavernelle in Italië, waar ze een zomerhuis heeft.

Will en Kate kiezen voor tropisch Mustique.

Carl Philip, Sofia en zoontje Alexander babymoonen op dit moment in St. Tropez, samen met Carl Philips zusje Madeleine en haar gezin. De Zweedse royal familie heeft een zomerhuis in het nabijgelegen St. Maxime.

Queen Elizabeth en Philip trekken in de warmste maanden naar hun Schotse buitenverblijf Balmoral.

Frederik en Mary van Denemarken blijven graag in eigen land, in de prachtige badplaats Skagen.

Zussen Beatrice en Eugenie van York houden van het luxeleventje op St. Barts.

En onze eigen Oranjes togen in het verleden al eens naar Mallorca, naar de vakantievilla van Felipe en Letizia (Marivent) in Palma de Mallorca.

 

Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in