Hun favoriete vakantieoorden

Het is 1 juli, dus kan de vakantie(voor)pret officieel van start. Dit is waar de Europese royals hun vrije zomerdagen slijten.

Op het platteland, op een jacht of op een bountystrand: ook een royal wil af en toe gewoon even weg tussen de paleismuren. En ze hebben elk zo hun vaste favoriete oorden.

Charles en Camilla zomeren graag in Wales. Vaak grauw, maar oh zo mooi.
Prinses Beatrix vliegt sinds jaar en dag naar Tavernelle in Italië, waar ze een zomerhuis heeft.

Will en Kate kiezen voor tropisch Mustique.

Carl Philip, Sofia en zoontje Alexander babymoonen op dit moment in St. Tropez, samen met Carl Philips zusje Madeleine en haar gezin. De Zweedse royal familie heeft een zomerhuis in het nabijgelegen St. Maxime.

Queen Elizabeth en Philip trekken in de warmste maanden naar hun Schotse buitenverblijf Balmoral.

Frederik en Mary van Denemarken blijven graag in eigen land, in de prachtige badplaats Skagen.

Zussen Beatrice en Eugenie van York houden van het luxeleventje op St. Barts.

En onze eigen Oranjes togen in het verleden al eens naar Mallorca, naar de vakantievilla van Felipe en Letizia (Marivent) in Palma de Mallorca.

 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP