Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: de verloving van Elizabeth

Zij was 21, hij 26, en ze straalden van geluk. Deze week is het zeventig (!) jaar geleden dat koningin Elizabeth zich verloofde met haar Philip. Nouveau dook in de archieven voor de leukste beelden uit die tijd. In november vieren ze hun platina jubileum, maar het grote terugdenken aan hun huweli...

Zien: de verloving van Elizabeth

Zij was 21, hij 26, en ze straalden van geluk. Deze week is het zeventig (!) jaar geleden dat koningin Elizabeth zich verloofde met haar Philip. Nouveau dook in de archieven voor de leukste beelden uit die tijd.

In november vieren ze hun platina jubileum, maar het grote terugdenken aan hun huwelijk begint alvast nu het precies zeventig jaar geleden is dat Elizabeth en Philip aan hun rijk aankondigden dat ze zouden gaan trouwen.

Dat was in 1947, op een moment dat hun land wel toe was aan de glamour van een royal wedding. Ook Elizabeth en Philip waren helemaal klaar voor hun jawoord: ze leerden elkaar acht jaar eerder al kennen, toen zij dus nog maar 13 was. Elizabeth viel hard voor Philip, en schreef hem in haar tussenliggende tienerjaren trouw brieven.

Koning George VI, de vader van Elizabeth, hield de boot nog even af: van hem mocht zijn dochter zich pas verloven na haar 21e verjaardag. Zo gezegd zo gedaan. And the rest is history.

Elizabeth, Philip, de Queen Mother, koning George VI en prinses Margaret