Royals aan de Rivièra

Een modeshow met een koninklijk tintje: Sarah Ferguson, prinses Beatrice en koningin Rania van Jordanië stonden allemaal op de gastenlijst van Fashion for Relief.

Van een beetje loslopende A-lister schrikken ze in Cannes natuurlijk niet zo. Maar echte royalty op La Croisette is een ander verhaal. Menig ster viel dit weekend in katzwijm bij de aanblik van Sarah Ferguson (57), haar dochter Beatrice (28) en koningin Rania (46). Die speciaal voor de grote avond van Naomi Campbell naar het Zuid-Franse vlogen.

Geen royal wedding?
Miss Campbell organiseerde een modeshow en veiling voor het goede doel Save The Children. Geen minzaam showtje: naast het supermodel zelf liepen ook Heidi Klum, Kate Moss en Kendall Jenner over de catwalk. Ook in het publiek zaten heel wat grote sterren.

Koningin Rania vloog naar Cannes omdat ze een award kreeg van Fashion for Relief, maar Beatrice en Fergie (helemaal on trend in groen!) waren er volgens insiders gewoon voor de lol. Mogelijk wilden zij zeer moedwillig Londen even ontvluchten. Fergie’s andere dochter Eugenie werd zaterdag gespot op de bruiloft van Pippa Middleton, maar blijkbaar was de uitnodiging voor de rest van de familie kwijtgeraakt in de post. Het gerucht gaat al jaren dat Beatrice niet goed door een deur kan met de Middelton-zussen. Tja, dan liever naar Cannes, toch?


 

Tweeënnegentig kaarsjes blaast ze vandaag uit, en om dat te vieren trekken de Britten alles uit de kast voor hun koningin.

Normaliter viert de koningin haar verjaardag privé, en worden er om twaalf uur ’s middags alleen wat schoten gelost om haar nieuwe leeftijd te vieren. Maar om onduidelijke redenen, is 2018 anders. Dat brengt natuurlijk het gerucht met zich mee dat het Elizabeths laatste verjaardag als vorst is, maar dat ontkent het paleis nog altijd met klem.

Vandaag (zaterdag) viert de queen haar verjaardag met haar landgenoten in de Royal Albert Hall, waar een groot concert wordt gegeven dat om 21.00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) ook te zien zal zijn op de BBC.

En voor Elizabeth komen niet de minste artiesten opdraven: Sting, Shaggy, Kylie Minogue, Tom Jones, Shawn Mendes en Ladysmith Black Mambazo behoren tot de gelukkigen die de koningin in levende lijve een happy birthday mogen wensen.

Harry en Meghan zijn zeker van de partij, net als Harry’s nichtjes en naar verluidt ook Charles en Camilla, maar Will en Kate laten vermoedelijk verstek gaan. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd.

The Queen’s Birthday Party is op 21 april live te zien, om 21.00 uur op BBC One.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Ben jij net als wij helemaal in de ban van Dutch design en de modekeuzes van Máxima? Dan is dit boek over designer Jan Taminiau echt iets voor jou.

Met het vijfde jubileum van koningsdag in de kijker, komen er heel wat boeken uit over koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Maar het nieuwe boek over Jan Taminiau is misschien wel de mooiste van allemaal.

In het boek wordt aan de hand van tientallen topstukken van de Nederlandse designer de rijkdom en diepte van zijn werk getoond. Klassiek, vrouwelijk, conceptueel en experimenteel: een Taminiau heeft het allemaal. En dat levert vanzelfsprekend prachtige plaatjes en verhalen op.

Jan Taminiau is vanaf dinsdag overal verkrijgbaar.

Beeld: Uitgeverij Waanders/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in