Royals aan de Rivièra

Een modeshow met een koninklijk tintje: Sarah Ferguson, prinses Beatrice en koningin Rania van Jordanië stonden allemaal op de gastenlijst van Fashion for Relief.

Van een beetje loslopende A-lister schrikken ze in Cannes natuurlijk niet zo. Maar echte royalty op La Croisette is een ander verhaal. Menig ster viel dit weekend in katzwijm bij de aanblik van Sarah Ferguson (57), haar dochter Beatrice (28) en koningin Rania (46). Die speciaal voor de grote avond van Naomi Campbell naar het Zuid-Franse vlogen.

Geen royal wedding?
Miss Campbell organiseerde een modeshow en veiling voor het goede doel Save The Children. Geen minzaam showtje: naast het supermodel zelf liepen ook Heidi Klum, Kate Moss en Kendall Jenner over de catwalk. Ook in het publiek zaten heel wat grote sterren.

Koningin Rania vloog naar Cannes omdat ze een award kreeg van Fashion for Relief, maar Beatrice en Fergie (helemaal on trend in groen!) waren er volgens insiders gewoon voor de lol. Mogelijk wilden zij zeer moedwillig Londen even ontvluchten. Fergie’s andere dochter Eugenie werd zaterdag gespot op de bruiloft van Pippa Middleton, maar blijkbaar was de uitnodiging voor de rest van de familie kwijtgeraakt in de post. Het gerucht gaat al jaren dat Beatrice niet goed door een deur kan met de Middelton-zussen. Tja, dan liever naar Cannes, toch?

 

Tijdens haar bezoek aan Drachten werd de koningin gevraagd om een reactie op het vreselijke treinongeluk in Oss vanmorgen waarbij vier kinderen om het leven kwamen. 

"Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss'', laat koningin Máxima weten. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. "We hebben geen woorden'', aldus Máxima vanmorgen tijdens een bezoek aan Drachten.

Donderdagochtend kwamen vier kinderen om het leven toen de elektrische kar waarin zij zaten werd aangereden door een trein bij een spoorwegovergang in Oss. Nog een kind en een volwassene, de bestuurster van de zogeheten stint, liggen volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bron en beeld: ANP

Nu Prinsjesdag erop zit, gaan we Máxima weer meer en meer zien. Vandaag (donderdag) ging ze op bezoek in Drachten. En daar droeg ze een wel heel opvallend sieraad.

De koningin was in Drachten bij ondertekening van het convenant Méér Muziek in de Klas, een stichting waar ze erevoorzitter van is. Het doel van de stichting is dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen van Nederland structureel muziekonderwijs krijgen.

We zien Máxima regelmatig aan het werk voor Méér Muziek in de Klas, en inmiddels is het zo'n beetje een zekerheidje geworden dat onze koningin een opvallende outfit aantrekt voor haar ochtenden omringd door schoolkinderen. In juni koos ze bijvoorbeeld voor haar inmiddels bekende jumpsuit van Natan, en afgelopen december straalde ze in een geweldige Natan met veren.

Wat dat betreft stelde ze ook deze donderdag niet teleur met een bekende kleurige rok en een wel heel opvallende oranje ketting met bijpassende oorbellen (ook allemaal van Natan). Die ze ook al eerder combineerde met deze outfit, zoals op dit kerstportret uit 2016.

UPDATE: Máxima besteedde in Drachten ook aandacht aan het vreselijke bakfietsongeluk dat vanochtend plaatsvond in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in