Charles' wil is wet

Koningin Camilla. Volgens een insider krijgt de Duchess of Cornwall als prins Charles ooit de troon bestijgt ook echt de titel koningin. En dat zorgt natuurlijk voor ophef.

Vechten voor de titel
Als koningin Elizabeth afstand van de troon doet of komt te overlijden, wordt Charles de nieuwe koning van Groot-Brittannië. Dat hij dat graag wil doen met zijn echtgenote aan zijn zijde is niets nieuws. Maar dat hij nu echt vecht voor haar titel, dat doet flink stof opwaaien.

De kroonprins zou al tijden stiekem campagne voeren binnen het koningshuis voor de titel van Camilla, zo deelt een bron met de Britse krant The Daily Star. Camilla stond er altijd op om Princess Consort als titel te krijgen, maar Charles zou nu op zijn strepen zijn gaan staan.

Acceptatie
Zijn moeder Elizabeth zou geen fan zijn geweest van het idee, maar zou de laatste jaren langzaam zijn opgewarmd voor Camilla. In 2016 liet Elizabeth de echtgenote van haar zoon toe tot de Privy Council, volgens velen een teken dat ze nu echt geaccepteerd is binnen het koningshuis.

Wel maken medewerkers van Charles zich druk over de publieke perceptie: accepteert het Britse volk Camilla wel als koningin? Uit een peiling in 2015 bleek dat 55 procent van de Britten vindt dat Camilla een andere titel moet krijgen. Dat percentage zou in de laatste twaalf jaar overigens zijn afgenomen.

 

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in