Morgen, op zaterdag 1 juli 2017, zou Lady Diana 56 jaar zijn geworden. Haar zoons prins William en prins Harry zullen samen met Kate en een select gezelschap de geboortedag van prinses Diana herdenken.

De intieme herdenkingsdienst zal plaats vinden op het landgoed van haar graf in Althorp House in het Engelse graafschap Northamptonshire. Naast William, Harry en Kate zullen ook prinsje George en prinsesje Charlotte bij de dienst aanwezig zijn, evenals Diana's broer Charles Spencer en haar twee oudere zussen Sarah en Jane. Prins Charles en Camilla zullen niet bij de dienst aanwezig zijn, zij zijn op bezoek in Canada. 

Kensington Palace heeft stevig benadrukt dat de herdenking een besloten dienst betreft, waarbij het landgoed niet toegankelijk is voor publiek en media. Ook William en Harry hebben nadrukkelijk verzocht om hun privacy te respecteren. De prinsen waren 15 en 12 jaar oud toen hun moeder overleed. De dood van hun moeder staat momenteel weer volledig in de schijnwerpers, aangezien het in augustus 20 jaar geleden is dat het tragische auto-ongeluk plaats vond.