Lekker samen in het gras van Kensington Palace. Zo zag je de aanstaande koning en koningin nog nooit.

Privéfoto’s van de Britse royals zijn schaars. Maar voor zijn grote coverinterview met de Britse GQ maakte prins William graag een uitzondering. Hij poseerde voor de fotograaf van het blad samen met Kate, George (3) en Charlotte (2). In het bijbehorende interview was hij al net zo open: daar sprak hij uitgebreid over het overlijden van zijn moeder, nu bijna twintig jaar geleden.

Rauw verdriet
"Ik kan er inmiddels beter over praten”, zegt de prins in het interview over die zware tijd in zijn jeugd. “En ik kan me haar ook beter herinneren. Dat heeft me bijna twintig jaar gekost. Ik vind het nog steeds lastig, omdat het verdriet zo rauw was. En ook omdat het niet is zoals voor de meeste mensen. Iedereen kent haar verhaal, iedereen kent haar. Ik kon niet kiezen of ik het wilde delen.”

Zeker nu hij zelf vader is, mist hij de invloed van zijn moeder. "Ik had graag haar advies gewild”, aldus William. "Ik had het geweldig gevonden als ze Catherine had ontmoet, en onze kinderen had kunnen zien opgroeien. Het maakt me verdrietig dat ze dat niet kan. Dat ze haar nooit zullen kennen."

Lees ook: Prins Harry bekent dat hij 'bijna een zenuwinzinking had' na de dood van Diana

Normaal leven
Toch oefent Diana duidelijk invloed uit op haar zoons en zijn manier van opvoeden. Zij wilde haar jongens altijd normaal opvoeden, nam ze regelmatig mee op uitjes buiten het paleis. Dat voornemen heeft William nu ook. “Ik wil dat mijn kinderen opgroeien in een gelukkige, stabiele, veilige wereld”, zegt hij. “Ik wil dat George volwassen wordt in een echte omgeving. Ik wil niet dat hij opgroeit binnen paleismuren, hij moet de wereld in. Dat zal moeilijk zijn, maar ik zal er voor vechten dat hij een normaal leven krijgt."

Beeld: GQ/Getty

 

Dat ze gezinsuitbreiding on the brain hadden, wist iedereen. Dat het zo snel zou gaan, was voor velen een verrassing. Hoewel de voortekenen er achteraf best wel waren.

Heel veel hoeraatjes voor Harry en Meghan, die in het voorjaar van 2019 (in april volgens de eerste bronnen) hun eerste kindje verwachten. De twee lieten er na hun bruiloft halverwege mei geen gras over groeien en kondigden vanuit Australië aan blij nieuws te hebben. Een perfect getimede boodschap, want a) ze gunden nichtje Eugenie zo lekker de spotlights tijdens haar royal wedding en b) als hun tour morgen van start gaat, is er toch geen ontkennen meer aan.

Dat ontkennen gaat trouwens al een paar weken heel lastig. Op deze vier momenten roken we al onraad.

  1. De verdachte snit van de Jason Wu-jurk die ze begin september droeg in Londen.

     

  2. Mama Doria die haar enthousiasme niet kon bedwingen - de moeder van Meghan werd op een babycursus gespot in Los Angeles. Zij zou nog voor baby Windsor er is naar Londen willen verhuizen. 
  3. Die eeuwige jas bij de wedding van Eugenie. Ze trok 'm pas binnen uit, en de manier waarop-ie dichtgeknoopt was, was ook best bijzonder: alleen de bovenste twee knoopjes.
  4. De Australische multomappen: Meghan stapte met twee grote mappen voor haar middenrif een auto in na aankomst in Sydney. Alsof er geen assistent is voor dat soort draagwerk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja hoor! Babynieuws in Kensington Palace. Harry en Meghan verwachten, nog geen vijf maanden na hun sprookjesbruiloft, een kindje!

Het was het nieuws waar eigenlijk de hele wereld al op zat te wachten... wanneer zouden Harry en Meghan werk maken van hun grote kinderwens? Zo snel mogelijk, bleek het antwoord. Kensington Palace maakte het nieuws vanochtend (maandag) bekend, onder andere via Instagram.

"De Duke and Duchess of Sussex maken met veel blijdschap bekend dat de duchess een baby verwacht in voorjaar 2019", valt te lezen op de officiële kanalen van Kensington Palace. "Ze waarderen de steun die ze sinds hun huwelijk hebben mogen ontvangen, en zijn dolgelukkig dat ze dit blije nieuws nu met het publiek kunnen delen."

De geruchten gingen al een tijdje. De afgelopen weken liet Meghan zich meer en meer in donkere en losvallende kleding zien. Ook haar lokken paste ze aan, volgens velen een teken aan de wand.

En nu is het dus echt zover: er komt een prinsje of prinsesje bij. Een neefje of nichtje voor George, Charlotte en Louis, en nóg een achterkleinkind voor koningin Elizabeth. Heeeeerlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in