Lekker samen in het gras van Kensington Palace. Zo zag je de aanstaande koning en koningin nog nooit.

Privéfoto’s van de Britse royals zijn schaars. Maar voor zijn grote coverinterview met de Britse GQ maakte prins William graag een uitzondering. Hij poseerde voor de fotograaf van het blad samen met Kate, George (3) en Charlotte (2). In het bijbehorende interview was hij al net zo open: daar sprak hij uitgebreid over het overlijden van zijn moeder, nu bijna twintig jaar geleden.

Rauw verdriet
"Ik kan er inmiddels beter over praten”, zegt de prins in het interview over die zware tijd in zijn jeugd. “En ik kan me haar ook beter herinneren. Dat heeft me bijna twintig jaar gekost. Ik vind het nog steeds lastig, omdat het verdriet zo rauw was. En ook omdat het niet is zoals voor de meeste mensen. Iedereen kent haar verhaal, iedereen kent haar. Ik kon niet kiezen of ik het wilde delen.”

Zeker nu hij zelf vader is, mist hij de invloed van zijn moeder. "Ik had graag haar advies gewild”, aldus William. "Ik had het geweldig gevonden als ze Catherine had ontmoet, en onze kinderen had kunnen zien opgroeien. Het maakt me verdrietig dat ze dat niet kan. Dat ze haar nooit zullen kennen."

Lees ook: Prins Harry bekent dat hij 'bijna een zenuwinzinking had' na de dood van Diana

Normaal leven
Toch oefent Diana duidelijk invloed uit op haar zoons en zijn manier van opvoeden. Zij wilde haar jongens altijd normaal opvoeden, nam ze regelmatig mee op uitjes buiten het paleis. Dat voornemen heeft William nu ook. “Ik wil dat mijn kinderen opgroeien in een gelukkige, stabiele, veilige wereld”, zegt hij. “Ik wil dat George volwassen wordt in een echte omgeving. Ik wil niet dat hij opgroeit binnen paleismuren, hij moet de wereld in. Dat zal moeilijk zijn, maar ik zal er voor vechten dat hij een normaal leven krijgt."
Beeld: GQ/Getty

 

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...

 

Als íets 'not done' is op een trouwerij, is het wel wit dragen. De kleur van de bruidsjurk. Oprah koos voor een beige outfit, maar eenmaal in Engeland, besefte dat door het felle zonlicht, de jurk bijna wit werd op foto's. Gelukkig was daar Team Stella McCartney om haar uit de brand te helpen: