Altijd al voor het koningshuis willen werken? Dan is dit misschien je droombaan. Maar: een goed gevoel voor humor is wel een vereiste.

Werken met een lach
Koning Willem-Alexander is op zoek naar een telefonist voor de telefooncentrale. De bijbehorende vacature (zie hieronder) is afkomstig van de Dienst Koninklijk Huis. Opmerkelijk detail: met degene die de baan krijgt, moet je wel een beetje kunnen lachen.

Natuurlijk ook discreet
De telefonist 'draagt zorg voor een correct en afgeschermd telefoonverkeer en verricht overige (administratieve) werkzaamheden' en 'daarnaast is gevoel voor verhoudingen, discretie en humor belangrijk', is te lezen in de advertentie. De werkplek is in Den Haag en sollicitanten moeten bereid zijn te werken in de avonden, nachten, weekenden en op feestdagen.

Perfecte reputatie
Het gaat om een baan van 25 uur per week. Het salaris (maximaal 2.642,39 euro bruto) is afhankelijk van opleiding en ervaring. Geïnteresseerden hebben nog tot 23 november de tijd om te reageren. Sollicitanten worden uiteraard onderworpen aan een veiligheidsonderzoek.

Geïnteresseerd? Bekijk hier de website met de volledige vacature.

Lees ook: Nieuwsgierig? Zo ziet de broer van Máxima eruit