Ons koningspaar is op staatsbezoek in Italië. Naast alle formaliteiten zagen Willem-Alexander en Máxima de kans om even 'toerist uit te hangen' op een markt in de Siciliaanse hoofdstad Palermo.  

Het koningspaar verraste de Palermianen door quasi-spontaan een korte wandeling te maken over de Mercato del Capo. De twee werden onder luid gejoel ontvangen door de bewoners. Er werd geproefd, gelachen en kennisgemaakt met de lokale lekkernijen. 

Eten proeven
Ook kregen marktlieden - ondanks de overvloed aan beveiligers - de kans om te vertellen over hun specialiteiten. De mannen waren stuk voor stuk onder de indruk van onze charmante koningin. Geen hen eens ongelijk. 

Bomvol programma

Article continues after the ad

De wandeling over de markt - die eigenlijk geheim had moeten blijven - vormde het slotstuk van het volgepropte ochtendprogramma, waarbij onder het parlement en de Capela Palatina werden bezocht en aandacht werd besteed aan de enorme stroom vooral Afrikaanse migranten die Sicilië overspoelt. Vandaag brengen Willem-Alexander en Máxima een bezoek aan Vaticaanstad.