Gisteren werd de wereld opgeschrikt door weer een terroristische aanslag, dit keer in Barcelona. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben op Facebook hun medeleven betuigd na de terreurdaad in de Spaanse stad.

Via hun officiële Facebookpagina melden ze: 'Wij leven mee met hen die zijn getroffen door de aanslag in Barcelona en voelen ons verbonden met allen in Spanje en daarbuiten die zich keren tegen terreur en zich inzetten voor een samenleving zonder angst.'

In de namiddag, even na vijf uur, reed gisteren een bestelbus in op voetgangers op de Ramblas, een drukke promenade in Barcelona die populair is onder toeristen. De aanslag heeft - op het moment van schrijven - aan dertien mensen het leven gekost en er zijn honderd mensen gewond geraakt, onder wie drie Nederlanders. 

Koning Filipe van Spanje en zijn echtgenote Letizia Ortiz
Koning Filipe van Spanje en zijn echtgenote Letizia Ortiz

'Het zijn moordenaars'
De hele wereld reageert geschokt, dat geldt ook voor verschillende koningshuizen. Niet alleen onze koning en koningin deelden hun reactie. Het Spaanse koningshuis laat weten in een tweet: 'Het zijn moordenaars, maar wij laten ons niet terroriseren'. Het bericht werd in korte tijd door veel mensen geliket en gedeeld.

Ook koning Filip van België heeft via social media gereageerd.

Overal ter wereld wordt meegeleefd met de slachtoffers en hun nabestaanden. De Eiffeltoren doofde zijn lichten in Parijs. 
 

Bron beeld: Hollandse Hoogte

Het klinkt bijna als een sprookje: prinses draagt broek van klein jeansbedrijfje die íedereen nu wil hebben, waardoor er een wachtlijst van drie maanden is.

Het gaat om de zwarte jeans die Meghan Markle droeg toen ze op 18 januari samen met Harry Cardiff Castle in Wales bezocht. Maker van die jeans is de firma Hiut Denim, een klein bedrijfje dat de aanvraag sinds die beruchte dag niet meer aan kan.

Wereldwijd

Die aanvragen komen overigens niet alleen van de Britten, maar ook uit Parijs en New York. David Hieatt die het bedrijfje runt met zijn vrouw Claire: ‘Sinds die dag is het gekkenhuis op onze site. De bestellingen hebben nu een wachttijd van drie maanden. We hebben meer mensen aangenomen en gaan verhuizen naar een nieuwe fabriek. Het Meghan effect is opmerkelijk.’ Op de wachtlijst voor een jeans van 175 pond… Go Hiut! En dank je, Meghan!

De jeans, zoals je 'm vindt op https://hiutdenim.co.uk/products/the-dina

 

 

Bron: Daily Mail Beeld: Getty Images, Hiut Denim

 

 

Menig royal houdt wel van een goede recycle, maar prinses Anne neemt dat wel héél serieus: zij droeg van de week een outfit van bijna veertig jaar oud.

De Princess Royal (de dochter van koningin Elizabeth) kwam naar de viering van Commonwealth Day  in een prachtige mantel met matchende hoed, tas, schoenen en handschoenen.

Een bekend ensemble voor Anne-watchers, want deze look heeft ze al veel vaker gedragen. Ze werd er voor het eerst in gespot tijdens de Royal Ascot van 1980, maar droeg ‘m ook in 1985, 1990 (weer bij de Ascot) en 2015.Met haar decennia-oude recycle volgt Anne helemaal de trend van dit moment: tijdens de Oscaruitreiking verscheen actrice Rita Moreno (West Side Story) ook al in een look van vele jaren geleden: 56 in haar geval.

Beeld: Getty Images