Gisteren werd de wereld opgeschrikt door weer een terroristische aanslag, dit keer in Barcelona. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben op Facebook hun medeleven betuigd na de terreurdaad in de Spaanse stad.

Via hun officiële Facebookpagina melden ze: 'Wij leven mee met hen die zijn getroffen door de aanslag in Barcelona en voelen ons verbonden met allen in Spanje en daarbuiten die zich keren tegen terreur en zich inzetten voor een samenleving zonder angst.'

In de namiddag, even na vijf uur, reed gisteren een bestelbus in op voetgangers op de Ramblas, een drukke promenade in Barcelona die populair is onder toeristen. De aanslag heeft - op het moment van schrijven - aan dertien mensen het leven gekost en er zijn honderd mensen gewond geraakt, onder wie drie Nederlanders. 

Koning Filipe van Spanje en zijn echtgenote Letizia Ortiz
Koning Filipe van Spanje en zijn echtgenote Letizia Ortiz

'Het zijn moordenaars'
De hele wereld reageert geschokt, dat geldt ook voor verschillende koningshuizen. Niet alleen onze koning en koningin deelden hun reactie. Het Spaanse koningshuis laat weten in een tweet: 'Het zijn moordenaars, maar wij laten ons niet terroriseren'. Het bericht werd in korte tijd door veel mensen geliket en gedeeld.

Ook koning Filip van België heeft via social media gereageerd.

Overal ter wereld wordt meegeleefd met de slachtoffers en hun nabestaanden. De Eiffeltoren doofde zijn lichten in Parijs. 
 

Bron beeld: Hollandse Hoogte

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in