We zetten vorige maand de vijf rijkste royals van Europa op een rijtje. Vandaag is het de beurt aan de rijksten van verder weg. Wat zijn zij waard?

Dat een beetje royalty een flink bedrag op de spaarrekening heeft staan, is natuurlijk geen verrassing. Maar hoeveel zijn de vijf meest vermogende royals van buiten Europa nou eigenlijk waard?


5. Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum van Dubai (68): 18 miljard euro. Hij heeft aandelen in Sony, heeft een fokkerij in hysterisch dure Arabische paarden en bezit de op twee na (aaah) grootste jacht ter wereld (à 400 miljoen dollar).

Article continues after the ad


4. Sultan Haji Hassanal Bolkiah van Brunei (71): 20 miljard euro. Zijn erfgoed komt uit de olie- en gasbusiness, en diverse investeringen, bijvoorbeeld in luxe hotels zoals het Dorchester in Londen.


3. Sheikh Khalifa Bin Zayed Al-Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten (69): 23 miljard euro. Verdiende vooral zijn geld met olie (hij schijnt bijna 100 miljard (!) vaten te bezitten), maar investeert ook graag.


2. Prins Al-Waleed bin Talal van Saoedi-Arabië (62): 28 miljard euro. De op 33 na rijkste man ter wereld volgens Forbes. Verdiende zijn centen door slim te investeren in luchtvaart, toerisme en media. Hij heeft aandelen in de bank Citigroup, General Motors en Twitter, en bezit het Four Seasons Hotel in Parijs.


1. Koning Rama X van Thailand (65): 30 miljard euro. Heeft aandelen in  een bank en een bedrijf dat wereldwijd handelt in cement, en bezit enorme lappen grond, onder andere in Bangkok. Hij dankt zijn vermogen aan zijn vader, die liefst zeventig jaar op de troon zat (tot 2016) en in Thailand verafgood wordt.