De top vijf van buiten Europa op een rijtje

We zetten vorige maand de vijf rijkste royals van Europa op een rijtje. Vandaag is het de beurt aan de rijksten van verder weg. Wat zijn zij waard?

Dat een beetje royalty een flink bedrag op de spaarrekening heeft staan, is natuurlijk geen verrassing. Maar hoeveel zijn de vijf meest vermogende royals van buiten Europa nou eigenlijk waard?


5. Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum van Dubai (68): 18 miljard euro. Hij heeft aandelen in Sony, heeft een fokkerij in hysterisch dure Arabische paarden en bezit de op twee na (aaah) grootste jacht ter wereld (à 400 miljoen dollar).


4. Sultan Haji Hassanal Bolkiah van Brunei (71): 20 miljard euro. Zijn erfgoed komt uit de olie- en gasbusiness, en diverse investeringen, bijvoorbeeld in luxe hotels zoals het Dorchester in Londen.


3. Sheikh Khalifa Bin Zayed Al-Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten (69): 23 miljard euro. Verdiende vooral zijn geld met olie (hij schijnt bijna 100 miljard (!) vaten te bezitten), maar investeert ook graag.


2. Prins Al-Waleed bin Talal van Saoedi-Arabië (62): 28 miljard euro. De op 33 na rijkste man ter wereld volgens Forbes. Verdiende zijn centen door slim te investeren in luchtvaart, toerisme en media. Hij heeft aandelen in de bank Citigroup, General Motors en Twitter, en bezit het Four Seasons Hotel in Parijs.


1. Koning Rama X van Thailand (65): 30 miljard euro. Heeft aandelen in  een bank en een bedrijf dat wereldwijd handelt in cement, en bezit enorme lappen grond, onder andere in Bangkok. Hij dankt zijn vermogen aan zijn vader, die liefst zeventig jaar op de troon zat (tot 2016) en in Thailand verafgood wordt.

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP