Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wie is de rijkste royal?

Dat een beetje royalty een flink bedrag op de spaarrekening heeft staan, is natuurlijk geen verrassing. Maar hoeveel zijn de vijf meest vermogende Europese royals nou eigenlijk waard? 5. Willem-Alexander (50): zo’n 250 miljoen euro uit investeringen. De koninklijke familie is een van de grootste ...

Wie is de rijkste royal?

Dat een beetje royalty een flink bedrag op de spaarrekening heeft staan, is natuurlijk geen verrassing. Maar hoeveel zijn de vijf meest vermogende Europese royals nou eigenlijk waard?

5. Willem-Alexander (50): zo’n 250 miljoen euro uit investeringen. De koninklijke familie is een van de grootste aandeelhouders van Shell, en investeert ook in tal van andere firma’s.

4. Koningin Elizabeth (91):  is rond de 500 miljoen waard. De queen doet waar mogelijk geheimzinnig over haar privévermogen, maar zou haar centen vooral in een aantal kastelen hebben zitten, net als in een gigantische postzegelverzameling die ze erfde van haar vader. Oh, en al haar paarden zijn ook goud waard.

3. Albert van Monaco (59): net boven het miljard. Een groot deel daarvan zit vast in zijn kunst- en autocollectie. Maar zijn aandeel in het Casino van Monte Carlo schijnt enorm te helpen, qua liquiditeit.

2. Hendrik van Luxemburg (62): ongeveer 2,5 miljard euro, uit privé-investeringen. Hij investeert vooral in goud, en in peperduur vastgoed.

1. Hans Adam II van Liechtenstein (72): meer dan drie miljard euro. De familie is eigenaar van de Liechtenstein Global Trust Bank Group, bezit meerdere kastelen én heeft een imposante kunstcollectie. Oh, en prins Hans heeft ook nog een boerenbedrijf in Texas dat naar verluidt veel geld in het laatje brengt.