De top vijf van Europa op een rijtje

Dat een beetje royalty een flink bedrag op de spaarrekening heeft staan, is natuurlijk geen verrassing. Maar hoeveel zijn de vijf meest vermogende Europese royals nou eigenlijk waard?

5. Willem-Alexander (50): zo’n 250 miljoen euro uit investeringen. De koninklijke familie is een van de grootste aandeelhouders van Shell, en investeert ook in tal van andere firma’s.

4. Koningin Elizabeth (91):  is rond de 500 miljoen waard. De queen doet waar mogelijk geheimzinnig over haar privévermogen, maar zou haar centen vooral in een aantal kastelen hebben zitten, net als in een gigantische postzegelverzameling die ze erfde van haar vader. Oh, en al haar paarden zijn ook goud waard.

3. Albert van Monaco (59): net boven het miljard. Een groot deel daarvan zit vast in zijn kunst- en autocollectie. Maar zijn aandeel in het Casino van Monte Carlo schijnt enorm te helpen, qua liquiditeit.

2. Hendrik van Luxemburg (62): ongeveer 2,5 miljard euro, uit privé-investeringen. Hij investeert vooral in goud, en in peperduur vastgoed.

1. Hans Adam II van Liechtenstein (72): meer dan drie miljard euro. De familie is eigenaar van de Liechtenstein Global Trust Bank Group, bezit meerdere kastelen én heeft een imposante kunstcollectie. Oh, en prins Hans heeft ook nog een boerenbedrijf in Texas dat naar verluidt veel geld in het laatje brengt.

 

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in