… en acht andere onverwachtse privileges van Queen Elizabeth II

Queen

More content below the advertising

Naast het leven in koninklijke luxe, zijn er een nog enkele andere unieke voordelen aan de royale titel. Hier zijn negen onverwachtse voordelen van Queen Elizabeth II:

1 – Ze mag autorijden zonder rijbewijs
Queen Elizabeth II is de enige persoon in het Verenigd Koninkrijk die niet wettelijk een licentienummer of nummerbord nodig heeft. De koningin van Engeland leerde haar rijtechnieken door te rijden tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen zij met een EHBO-truck voor de vrouwenbeweging Auxiliary Territorial Service diende.

2 – Ze heeft geen paspoort nodig om te reizen
Alle Britse paspoorten worden afgegeven op de naam van de Koningin. Dit betekent dat, terwijl alle andere leden van de koninklijke familie nog steeds een paspoort moet hebben, de koningin zelf geen paspoort nodig heeft.

3 – Zij heeft twee verjaardagen te vieren
Haar werkelijke geboortedatum is op 21 april, maar een andere ‘officiële geboortedag’ is in juni. Dit komt u waarschijnlijk bekent voor: onze prinses Beatrix is eigenlijk op 31 januari jarig, terwijl Koninginnedag gevierd werd op 30 april.

4 – Ze heeft haar eigen geldautomaat
De koningin heeft haar eigen geldautomaat in de kelder van Buckingham Palace, geïnstalleerd door Coutts.

5 – Queen Elizabeth II bezit veel dieren
Naast haar vele Corgis (hondenras) is de koningin ook eigenares van de zwanen in de Theems rivier en de dolfijnen, steuren en walvissen in de Britse wateren.

6 – Ze hoeft geen belasting te betalen
Ondanks dat zij het niet hoeft te doen, is de koningin vrijwillig begonnen met betalen in 1992.

7 – Ze kan nooit gearresteerd worden
Ze is volledig immuun van vervolging. Zij en haar familie hebben ook het recht om niet iedereen toegang te bieden tot hun persoonlijke gegevens.

8 - Ze heeft haar eigen dichter
De huidige Poet Laureate, Dichter des Vaderlands, is Carol Ann Duffy. Deze ere-positie wordt gegeven aan een dichter wiens werk van nationaal belang is.

9 – Zij is hoofd van een religie
Samen met haar koninklijke titel is de koningin ook het hoofd van de Kerk van Engeland. Dit betekent dat zij niet mag wisselen naar een andere godsdienst of kerk. Als ze dat wel doet, kan haar titel verwijderd worden en een ander tot hoofd benoemd worden.

 

Bron: Town & Country

Koningin Letizia van Spanje neemt een stijlvoorbeeld aan onze eigen koningin Máxima. Pied-de-poule is een ideale print, voor royals.

Letizia kent haar klassiekers, dat toont ze keer op keer. Deze week verscheen ze ten tonele in een prachtige pied-de-poule-design van Hugo Boss. Een jurk die zo bij Máxima in de kast had kunnen hangen.

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Letizia (with King Felipe) presiding over the awarding ceremony of the Gold Medals of Merit in the Fine Arts 2017 {Palacio de la Merced Real | Córdoba, Spain | 18 February 2019}. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👗 : Hugo Boss 🧥 : Hugo Boss 👠 : Magrit 👜 : Hugo Boss 💎 : Earrings - Unknown ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . . . . . . . . #SpanishRoyals #SpanishMonarchy #SpanishRoyalFamily #FamiliaRealEspañola #CasaReal #QueenLetizia #ReinaLetizia #Letizia #LetiziaOrtiz #QueenOfSpain #ReinaDeEspaña #Queen #Royalty #Spain #España #OOTD #LOTD #Fashion #StyleOfTheDay #Style #Moda #FashionInspiration #Stylish #Magrit #HugoBoss #Houndstooth

Een bericht gedeeld door 🇪🇸Spanish Royal Family🇪🇸 (@spanish.royals) op

Onze eigen koningin is namelijk ook dól op de klassieke print, in meerdere kleuren. Hangt hij bij jou al in de kast?

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prins George en prinses Charlotte hebben een weekje vrij van school. Dus namen papa en mama Will en Kate óók een week vrijaf.

De Britse royals slijten de voorjaarsvakantie volgens insiders altijd óf met een skivakantie, óf in Anmer Hall, hun landhuis in Norfolk waar George en Charlotte de eerste jaren van hun leven opgroeiden.

More content below the advertising

Kroonprinsje George zit in het eerste jaar van zijn basisschool, en Charlotte in het laatste jaar van haar peuterspeelzaal. Ze krijgen daardoor tegelijk vakantie, iets wat hun royal-ouders aangrijpen als een kans voor wat quality time.

Will en Kate doen hun best om hun kinderen, ook prinsje Louis die de familie vorig jaar volmaakte, een zo normaal mogelijke jeugd te gunnen. "We spelen heel graag samen buiten", deelde Kate onlangs tijdens een bezoek aan een basisschool. "En we vinden het fijn om veel tijd samen door te brengen."

Dat zit er deze week wel in.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in