… en acht andere onverwachtse privileges van Queen Elizabeth II

Queen

Naast het leven in koninklijke luxe, zijn er een nog enkele andere unieke voordelen aan de royale titel. Hier zijn negen onverwachtse voordelen van Queen Elizabeth II:

1 – Ze mag autorijden zonder rijbewijs
Queen Elizabeth II is de enige persoon in het Verenigd Koninkrijk die niet wettelijk een licentienummer of nummerbord nodig heeft. De koningin van Engeland leerde haar rijtechnieken door te rijden tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen zij met een EHBO-truck voor de vrouwenbeweging Auxiliary Territorial Service diende.

2 – Ze heeft geen paspoort nodig om te reizen
Alle Britse paspoorten worden afgegeven op de naam van de Koningin. Dit betekent dat, terwijl alle andere leden van de koninklijke familie nog steeds een paspoort moet hebben, de koningin zelf geen paspoort nodig heeft.

3 – Zij heeft twee verjaardagen te vieren
Haar werkelijke geboortedatum is op 21 april, maar een andere ‘officiële geboortedag’ is in juni. Dit komt u waarschijnlijk bekent voor: onze prinses Beatrix is eigenlijk op 31 januari jarig, terwijl Koninginnedag gevierd werd op 30 april.

4 – Ze heeft haar eigen geldautomaat
De koningin heeft haar eigen geldautomaat in de kelder van Buckingham Palace, geïnstalleerd door Coutts.

5 – Queen Elizabeth II bezit veel dieren
Naast haar vele Corgis (hondenras) is de koningin ook eigenares van de zwanen in de Theems rivier en de dolfijnen, steuren en walvissen in de Britse wateren.

6 – Ze hoeft geen belasting te betalen
Ondanks dat zij het niet hoeft te doen, is de koningin vrijwillig begonnen met betalen in 1992.

7 – Ze kan nooit gearresteerd worden
Ze is volledig immuun van vervolging. Zij en haar familie hebben ook het recht om niet iedereen toegang te bieden tot hun persoonlijke gegevens.

8 - Ze heeft haar eigen dichter
De huidige Poet Laureate, Dichter des Vaderlands, is Carol Ann Duffy. Deze ere-positie wordt gegeven aan een dichter wiens werk van nationaal belang is.

9 – Zij is hoofd van een religie
Samen met haar koninklijke titel is de koningin ook het hoofd van de Kerk van Engeland. Dit betekent dat zij niet mag wisselen naar een andere godsdienst of kerk. Als ze dat wel doet, kan haar titel verwijderd worden en een ander tot hoofd benoemd worden.

 

Bron: Town & Country

De opnames van The Crown seizoen 3 zijn in volle gang. Hoofdrolspeelsters Olivia Colman (koningin Elizabeth) en Helena Bonham Carter (prinses Margaret) werden samen gespot tijdens een filmdag bij Winchester Cathedral.

Volgens insiders kwamen de actrices daar bijeen om scènes op te nemen voor de begrafenis van Winston Churchill.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEWS! #HelenaBonhamCarter and Olivia Coleman filming #TheCrown . Thanks to vk.com\hbc_group

Een bericht gedeeld door Helena Bonham Carter (@bonham.carter) op

Het is voor het eerst dat we de nieuwe cast van The Crown in actie zien. Wel werden eerder al de eerste officiële foto's van de nieuwe Elizabeth, Margaret, Philip en Anthony vrijgegeven. 

Seizoen drie van The Crown begint met een helemaal verse cast omdat er een tijdssprong gemaakt wordt. Toch heeft de oude cast de serie ook nog niet losgelaten. Voormalig hoofdrolspeelster Claire Foy won maandag nog een Emmy Award voor haar vertolking van Elizabeth.

Wanneer we de nieuwe Elizabeth in actie zien, is helaas nog niet bekend. De eerste twee seizoenen van The Crown kwamen in de maand november op Netflix, maar de verwachting is dat de serie pas ergens in 2019 weer terugkeert. In de tussentijd houden we je hier natuurlijk op de hoogte van al het nieuws rondom onze favoriete serie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Die prachtige Italiaanse japon willen we natuurlijk óók op Paleis Noordeinde zien. Máxima, Willem-Alexander, prins Constantijn en prinses Laurentien verschenen zojuist op het balkon voor de traditionele balkonscène.

Maar zelden was het op de derde dinsdag van september zúlk ontzettend mooi weer als vandaag. En dat maakte de plaatjes van de Oranjes op het balkon van het werkpaleis des te mooier.

Natuurlijk hielp Máxima ook flink, in die prachtige Luisa Beccaria. Laurentien droeg vandaag een jurk van Hardies Couture.

We kunnen er hier geen genoeg van krijgen, maar gelukkig hoeven we ook niet erg lang zonder Máxima: donderdag verschijnt ze alweer bij een evenement voor Meer Muziek in de Klas. Toch zal het even duren voor we onze koningin weer op chique zien. Op 10 oktober gaan de Oranjes op werkbezoek in Duitsland, en staan er twee diners op de agenda.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in