… en acht andere onverwachtse privileges van Queen Elizabeth II

Queen
Queen

Naast het leven in koninklijke luxe, zijn er een nog enkele andere unieke voordelen aan de royale titel. Hier zijn negen onverwachtse voordelen van Queen Elizabeth II:

1 – Ze mag autorijden zonder rijbewijs
Queen Elizabeth II is de enige persoon in het Verenigd Koninkrijk die niet wettelijk een licentienummer of nummerbord nodig heeft. De koningin van Engeland leerde haar rijtechnieken door te rijden tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen zij met een EHBO-truck voor de vrouwenbeweging Auxiliary Territorial Service diende.

2 – Ze heeft geen paspoort nodig om te reizen
Alle Britse paspoorten worden afgegeven op de naam van de Koningin. Dit betekent dat, terwijl alle andere leden van de koninklijke familie nog steeds een paspoort moet hebben, de koningin zelf geen paspoort nodig heeft.

3 – Zij heeft twee verjaardagen te vieren
Haar werkelijke geboortedatum is op 21 april, maar een andere ‘officiële geboortedag’ is in juni. Dit komt u waarschijnlijk bekent voor: onze prinses Beatrix is eigenlijk op 31 januari jarig, terwijl Koninginnedag gevierd werd op 30 april.

4 – Ze heeft haar eigen geldautomaat
De koningin heeft haar eigen geldautomaat in de kelder van Buckingham Palace, geïnstalleerd door Coutts.

5 – Queen Elizabeth II bezit veel dieren
Naast haar vele Corgis (hondenras) is de koningin ook eigenares van de zwanen in de Theems rivier en de dolfijnen, steuren en walvissen in de Britse wateren.

6 – Ze hoeft geen belasting te betalen
Ondanks dat zij het niet hoeft te doen, is de koningin vrijwillig begonnen met betalen in 1992.

7 – Ze kan nooit gearresteerd worden
Ze is volledig immuun van vervolging. Zij en haar familie hebben ook het recht om niet iedereen toegang te bieden tot hun persoonlijke gegevens.

8 - Ze heeft haar eigen dichter
De huidige Poet Laureate, Dichter des Vaderlands, is Carol Ann Duffy. Deze ere-positie wordt gegeven aan een dichter wiens werk van nationaal belang is.

9 – Zij is hoofd van een religie
Samen met haar koninklijke titel is de koningin ook het hoofd van de Kerk van Engeland. Dit betekent dat zij niet mag wisselen naar een andere godsdienst of kerk. Als ze dat wel doet, kan haar titel verwijderd worden en een ander tot hoofd benoemd worden.

 

Bron: Town & Country

Waarom wij onze koningin zo geweldig vinden? Ze is geïnteresseerd, warm en spontaan. En ze kan heel geregeld zo ontzettend hard lachen. Zo maar wat (ontzettend leuke) beelden van afgelopen weken.

Tijdens een bezoek aan zorginstelling Nieuw Unicum:

Op de Pabo van de Hogeschool Leiden:

Ook op de Hogeschool Leiden:

Bij de opening van de Week van het Geld:

Met de Olympische medaillewinnaars op Noordeinde:

Na afloop van het Koningsdagconcert in Groningen:

Bij de première van Gurre-Lieder van het Nationale Opera & Ballet:

Beeld: ANP

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief

Tweeënnegentig kaarsjes blaast ze vandaag uit, en om dat te vieren trekken de Britten alles uit de kast voor hun koningin.

Normaliter viert de koningin haar verjaardag privé, en worden er om twaalf uur ’s middags alleen wat schoten gelost om haar nieuwe leeftijd te vieren. Maar om onduidelijke redenen, is 2018 anders. Dat brengt natuurlijk het gerucht met zich mee dat het Elizabeths laatste verjaardag als vorst is, maar dat ontkent het paleis nog altijd met klem.

Vandaag (zaterdag) viert de queen haar verjaardag met haar landgenoten in de Royal Albert Hall, waar een groot concert wordt gegeven dat om 21.00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) ook te zien zal zijn op de BBC.

En voor Elizabeth komen niet de minste artiesten opdraven: Sting, Shaggy, Kylie Minogue, Tom Jones, Shawn Mendes en Ladysmith Black Mambazo behoren tot de gelukkigen die de koningin in levende lijve een happy birthday mogen wensen.

Harry en Meghan zijn zeker van de partij, net als Harry’s nichtjes en naar verluidt ook Charles en Camilla, maar Will en Kate laten vermoedelijk verstek gaan. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd.

The Queen’s Birthday Party is op 21 april live te zien, om 21.00 uur op BBC One.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in