Source
Hollandse Hoogte

De oplettende kijker zal zijn opgevallen dat hertogin Kate de afgelopen weken haar outfits afstylet met een broche in de vorm van een rode klaproos. En zij is niet de enige. 

Ook de rest van de koninklijke familie en legio andere bekende en minder bekende Britten spelden in deze periode een 'poppy' op hun kleren.

Poppy Day
De klaproos is het symbool van de gevallen in - aanvankelijk alleen - de Eerste Wereldoorlog en wordt gedragen als eerbewijs wanneer de Britten in november de gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog en alle andere gewapende conflicten sindsdien herdenken. De broches worden twee weken voor Remembrance Day op 11 november opgespeld.

Flanders Fields
In de zomer volgend op het einde van de Eerste Wereldoorlog, verscheen er op de slagvelden een zee van klaprozen. Lang werd gedacht dat de bloem het bloed van de gesneuvelde soldaten zou hebben opgenomen en dat ze daaraan haar rode kleur dankte. Maar de echte reden is dat de velden door de oorlog omgeploegd raakten en de klaproos gewoon goed groeit in rulle grond. De symboliek van de klaproos wordt aangehaald in een aantal beroemde gedichten over de oorlog en is sinds 1922 het officiële symbol van de veteranenorganisatie, The Royal British Legion.


Kate vergezelde koningin Elizabeth, prince Philip, prins Andrew en andere leden van de koninklijke familie bij het Royal Festival of Remembrance in de Royal Albert Hall zaterdagavond. 
De dress code was sober bij de herdenkingsavond. Kate droeg een fluwelen zwarte jurk, zwarte pumps en een vuurrode klaproos op haar borst. 


Hertogin Kate en Sophie, de gravin van Wessex, tijdens de jaarlijkse Remembrance Sunday Service in Londen.