Het afgelopen, eerste seizoen van de nieuwe Netflix-serie The Crown, die vertelt over het leven van de Britse Queen Elizabeth tijdens haar eerste jaren op de troon, was wereldwijd een gigantisch succes. Een tweede seizoen van de prachtige, waanzinnig gedetailleerde en uitgebreide serie kon dan ook niet uitblijven. Maar wie verwacht dat opnieuw de focus bij de Engelse koningin ligt, heeft het mis.

Lees ook: Aanrader - de Netflix-serie 'The Crown'

Verhaallijn
Maker Peter Morgan heeft onlangs aan de Royal Television Society in Londen verklapt dat de nieuwe reeks grotendeels zal draaien om de complexiteit van prins Phillip, de man van Elizabeth. Veel meer over de verhaallijn wilde Morgan helaas nog niet kwijt, maar wel vertelde hij dit: “De serie gaat precies verder waar we zijn gestopt en zal zich afspelen tussen 1956 en 1964”.

Seizoen drie in de pijplijn?
Over een mogelijk derde seizoen is ook gesproken met Netflix, aldus Morgan, maar voordat daar knopen over doorgehakt worden, wordt afgewacht wat het tweede seizoen gaat doen. “Ik ben er zeker over aan het nadenken en zou de uitdaging graag weer aangaan, maar voor nu ligt de focus volledig op deel twee. Actrice Claire Foy, die de rol van Elizabeth speelt, heeft overigens wel bevestigd dat het tweede seizoen het laatste seizoen zal zijn dat zij de rol van koningin op zich neemt.

Fans moeten helaas nog heel even geduld hebben: de nieuwe afleveringen verschijnen naar verluid komende november op Netflix.

The Crown nog niet gezien? Zéker aan beginnen dan. Bekijk de trailer in onderstaande video:

Het staatsbezoek in Luxemburg was natuurlijk een officieel gebeuren met veel statige foto's. Maar deze instapic laat zien dat het ook erg gezellig was.

Inmiddels hebben Máxima en Willem-Alexander Luxemburg ingeruild voor Denemarken om bij de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik te zijn. Een meer luchtige aangelegenheid dan het staatsbezoek, zou je denken. Want ook al zijn onze koning en koningin goed bevriend met groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa, het is toch een serieuze bedoening. Zie onderstaande foto. 

Maar dat beeld klopt toch niet helemaal. Tussen de bezoeken, banketten en ontmoetingen door is er ook ruimte voor ontspanning. En blijkt zo'n koninklijk bezoek ineens fun! (En vragen wij ons stiekem af wat vooral Henri hier zo doet schateren.)

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in