Het afgelopen, eerste seizoen van de nieuwe Netflix-serie The Crown, die vertelt over het leven van de Britse Queen Elizabeth tijdens haar eerste jaren op de troon, was wereldwijd een gigantisch succes. Een tweede seizoen van de prachtige, waanzinnig gedetailleerde en uitgebreide serie kon dan ook niet uitblijven. Maar wie verwacht dat opnieuw de focus bij de Engelse koningin ligt, heeft het mis.

Lees ook: Aanrader - de Netflix-serie 'The Crown'

Verhaallijn
Maker Peter Morgan heeft onlangs aan de Royal Television Society in Londen verklapt dat de nieuwe reeks grotendeels zal draaien om de complexiteit van prins Phillip, de man van Elizabeth. Veel meer over de verhaallijn wilde Morgan helaas nog niet kwijt, maar wel vertelde hij dit: “De serie gaat precies verder waar we zijn gestopt en zal zich afspelen tussen 1956 en 1964”.

Seizoen drie in de pijplijn?
Over een mogelijk derde seizoen is ook gesproken met Netflix, aldus Morgan, maar voordat daar knopen over doorgehakt worden, wordt afgewacht wat het tweede seizoen gaat doen. “Ik ben er zeker over aan het nadenken en zou de uitdaging graag weer aangaan, maar voor nu ligt de focus volledig op deel twee. Actrice Claire Foy, die de rol van Elizabeth speelt, heeft overigens wel bevestigd dat het tweede seizoen het laatste seizoen zal zijn dat zij de rol van koningin op zich neemt.

Article continues after the ad

Fans moeten helaas nog heel even geduld hebben: de nieuwe afleveringen verschijnen naar verluid komende november op Netflix.

The Crown nog niet gezien? Zéker aan beginnen dan. Bekijk de trailer in onderstaande video: