Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Verbouwzorgen voor Máxima en Willem-Alexander

Ze zouden eigenlijk begin komend jaar hun boeltje (laten) pakken en naar paleis Huis ten Bosch verhuizen. Maar ook ons koningspaar ontsnapt niet aan bouwvertraging. De verbouwing van Huis ten Bosch, die al bijna drie jaar onderweg is, is volgens de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken tegen ‘b...

Verbouwzorgen voor Máxima en Willem-Alexander

Ze zouden eigenlijk begin komend jaar hun boeltje (laten) pakken en naar paleis Huis ten Bosch verhuizen. Maar ook ons koningspaar ontsnapt niet aan bouwvertraging.

De verbouwing van Huis ten Bosch, die al bijna drie jaar onderweg is, is volgens de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken tegen ‘bouwkundige tegenvallers’ aangelopen. Waardoor er direct ook 4,1 miljoen euro extra nodig is om het paleis weer helemaal woonklaar te maken voor Máxima, Willem-Alexander en hun drie meiden.

Prijskaartje: 60+ miljoen
De totale kosten voor de renovatie komen vooralsnog uit op 63,1 miljoen euro. Voor dat geld krijgt het paleis wel een compleet nieuw jasje, inclusief herstelde daken en gevels, asbestverwijdering en bestrijding van houtrot. Worth it, oordeelde Binnenlandse Zaken. Niet omdat het koningspaar er gaat wonen, maar omdat het paleis een hoge cultuurhistorische waarde heeft.

Verhuizen zit er nog niet in, maar mooi wel dat Máxima vast inspiratie opdoet (hier in Portugal) voor als het zover is.

Potlood
Voor Willem-Alexander en Máxima is het alleen wel een domper dat de verbouwing nu wéér vertraging oploopt. Begin 2015 schreven zij de eerste maanden van 2018 in de agenda als verhuisdatum naar het Haagse Bos. Inmiddels staat dat op begin 2019. In potlood, dat moge duidelijk zijn.