Ze zouden eigenlijk begin komend jaar hun boeltje (laten) pakken en naar paleis Huis ten Bosch verhuizen. Maar ook ons koningspaar ontsnapt niet aan bouwvertraging.

De verbouwing van Huis ten Bosch, die al bijna drie jaar onderweg is, is volgens de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken tegen ‘bouwkundige tegenvallers’ aangelopen. Waardoor er direct ook 4,1 miljoen euro extra nodig is om het paleis weer helemaal woonklaar te maken voor Máxima, Willem-Alexander en hun drie meiden.

Prijskaartje: 60+ miljoen
De totale kosten voor de renovatie komen vooralsnog uit op 63,1 miljoen euro. Voor dat geld krijgt het paleis wel een compleet nieuw jasje, inclusief herstelde daken en gevels, asbestverwijdering en bestrijding van houtrot. Worth it, oordeelde Binnenlandse Zaken. Niet omdat het koningspaar er gaat wonen, maar omdat het paleis een hoge cultuurhistorische waarde heeft.

Verhuizen zit er nog niet in, maar mooi wel dat Máxima vast inspiratie opdoet (hier in Portugal) voor als het zover is.

Potlood
Voor Willem-Alexander en Máxima is het alleen wel een domper dat de verbouwing nu wéér vertraging oploopt. Begin 2015 schreven zij de eerste maanden van 2018 in de agenda als verhuisdatum naar het Haagse Bos. Inmiddels staat dat op begin 2019. In potlood, dat moge duidelijk zijn.

De Britse royal family kennen we goed, maar een aanverwante royal zien we maar zelden: Laura Lopes, de dochter van Camilla.

Laura (40) is het stiefzusje van Will en Harry, de dochter van Camilla en haar eerste man Andrew Parker Bowles. Ze heeft ook nog een broer, Tom, die door zijn werk als schrijver vaker in de pers is. Maar Laura, die zien we maar zelden.

Daar komt op de bruiloft van Harry en William naar verwachting verandering in: Laura zou zeker weten een uitnodiging krijgen. Ze was ook op het huwelijk van Will en Kate, en haar dochtertje Eliza (10) was toen ook een van de bruidsmeisjes.

Dikke kans dus dat zij ook dit keer weer mag meelopen met de bruid. Zoontjes Gus en Louis (een tweeling van 8) krijgen wellicht ook een rol. Wij houden onze ogen voor ze open.

Och, wat is het toch heerlijk speculeren over die royal wedding (nog maar drie maanden!). Zelfs op de schoenen wordt gegokt.

De Britten krijgen er geen genoeg van. En hebben nu ontdekt: grote kans dat Meghan Markle voor deze pumps gaat. Reden? Ze zijn van haar favoriete shoe designer Sarah Flint, met wie ze een goede band heeft. Ook Amal Clooney is fan. Meghan droeg Flints schoenen al lang voor ze met Harry ging. Ze droeg ook een bruin paar tijdens de Invictus Games in Toronto waar ze naast Harry zat - zie de foto boven -; met als gevolg dat die schoenen in no time waren uitverkocht.

Maar to the point nu: waarom deze schoenen? Omdat ze sparklen, sexy zijn en feestelijk. De ultieme trouwhakken. Wat denk jij: gaan dit ze worden?