Ze zouden eigenlijk begin komend jaar hun boeltje (laten) pakken en naar paleis Huis ten Bosch verhuizen. Maar ook ons koningspaar ontsnapt niet aan bouwvertraging.

De verbouwing van Huis ten Bosch, die al bijna drie jaar onderweg is, is volgens de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken tegen ‘bouwkundige tegenvallers’ aangelopen. Waardoor er direct ook 4,1 miljoen euro extra nodig is om het paleis weer helemaal woonklaar te maken voor Máxima, Willem-Alexander en hun drie meiden.

Prijskaartje: 60+ miljoen
De totale kosten voor de renovatie komen vooralsnog uit op 63,1 miljoen euro. Voor dat geld krijgt het paleis wel een compleet nieuw jasje, inclusief herstelde daken en gevels, asbestverwijdering en bestrijding van houtrot. Worth it, oordeelde Binnenlandse Zaken. Niet omdat het koningspaar er gaat wonen, maar omdat het paleis een hoge cultuurhistorische waarde heeft.

Verhuizen zit er nog niet in, maar mooi wel dat Máxima vast inspiratie opdoet (hier in Portugal) voor als het zover is.

Potlood
Voor Willem-Alexander en Máxima is het alleen wel een domper dat de verbouwing nu wéér vertraging oploopt. Begin 2015 schreven zij de eerste maanden van 2018 in de agenda als verhuisdatum naar het Haagse Bos. Inmiddels staat dat op begin 2019. In potlood, dat moge duidelijk zijn.

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...

 

Als íets 'not done' is op een trouwerij, is het wel wit dragen. De kleur van de bruidsjurk. Oprah koos voor een beige outfit, maar eenmaal in Engeland, besefte dat door het felle zonlicht, de jurk bijna wit werd op foto's. Gelukkig was daar Team Stella McCartney om haar uit de brand te helpen: