Op maandag wordt prins Louis van Groot-Brittannië gedoopt, een moment waar door royaltyliefhebbers en Kate-watchers reikhalzend naar wordt uitgekeken. Wij doken in de archieven voor de leukste Nederlandse doopfoto’s.

Royal kindjes worden gedoopt, ook de meest moderne troonopvolgertjes doen mee aan die traditie. En het levert altijd prachtige plaatjes op van trotse ouders en grootouders, kraaiende baby’s en nieuwsgierige broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes. Kijk je mee naar deze blast from the past uit de Oranje-archieven?

De doop van prinses Beatrix (1938)

En Beatrix en prins Claus bij de doop van Johan Friso (1968)

De volgende generatie heeft natuurlijk de mooiste foto's: Máxima met Amalia (2004)

Alexia (2005)

De doop van prinses Leonore (Constantijn en Laurentien), met haar overenthousiaste zusje Eloise (2006)

Het blijft mooi: Máxima bij de doop van Ariane (2007)

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De tweeling van Monaco mocht met mama mee naar Parijs, en bezocht daar onder andere de Macrons. En dat leverde heerlijke plaatjes op.

Dat Jacques en Gabriella schatjes zijn, wisten we natuurlijk al. Maar de tweeling van Albert en Charlene van Monaco blijkt ook echt diplomatenbloed te hebben. Onlangs mochten ze samen met mama op bezoek bij de Macrons in Parijs. En ook die twee (én hond Nemo!) smolten zichtbaar voor de twee kleine blonde royals.

(Swipe voor meer foto's)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Vandaag is het Koningsdag in België. Speciaal voor die gelegenheid werden er een paar nieuwe portretten van het Belgisch Koninklijk paar vrijgegeven. Wij zijn helemaal weg van Mathilde's robe. Práchtig.

Er werden vier nieuwe portretten vrijgegeven:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HM The Queen of the Belgians (@queen.mathilde) op

De klassieke pose:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HM The Queen of the Belgians (@queen.mathilde) op

Modehuis Armani ontwierp deze koninklijke creatie. Mathilde draagt ook weer het diadeem der Negen Provinciën op de vorige officiële portretten ook droeg. Die werden in 2013 vrijgegeven.

Dit keer draagt de koningin niet alleen de bandeau, maar ook de ruitmotieven.

Ook tijdens het staatsbezoek aan Nederland in 2016 droeg Mathilde het diadeem in vol ornaat.

Beeld: Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in