'Ze was een vrouw die veel voor de wereld betekend heeft'

Het is vandaag donderdag 31 augustus: precies twintig jaar geleden dat de geliefde Britse prinses Diana omkwam bij een auto-ongeluk in Parijs. Haar zoons hebben gisteren al bloemen bij het hek van Kensington Palace in Londen neergelegd.

Er is vandaag verder geen officiële herdenking van de sterfdag van Diana. Tien jaar geleden werd er wel officieel stilgestaan bij haar tragische dood. Dit jaar hebben de prinsen William en Harry wel, in de aanloop naar de sterfdag, veel verteld over hun moeder in verschillende tv-interviews.

Live bij Kensington Palace
Bekijk hieronder een livestream van Kensington Palace:

Nouveau zet een aantal mooie momenten van prinses Diana op een rij in een fotoserie.

1. Op vakantie met het hele gezin op het eiland Tresco, één van de vijf bewoonde eilanden van de Scilly-eilanden

2. Diana bezocht een aantal weken voor haar dood slachtoffers van mijnen in Bosnië 


3. Dansen in een prachtige jurk samen met acteur John Travolta in 1985


4. De prinses geportretteerd een dag na haar huwelijk met prins Charles in 1981


5. Bij de aankondiging van hun verloving, toen Diana nog gelukkig was met Charles in 1981


6. Met prins William en zwanger van prins Harry


7. De prinses bezocht zieke kinderen in Pakistan


8. Lachen met Dame Zandra Rhodes, de designer waar Diana goed bevriend mee was


Die prachtige Italiaanse japon willen we natuurlijk óók op Paleis Noordeinde zien. Máxima, Willem-Alexander, prins Constantijn en prinses Laurentien verschenen zojuist op het balkon voor de traditionele balkonscène.

Maar zelden was het op de derde dinsdag van september zúlk ontzettend mooi weer als vandaag. En dat maakte de plaatjes van de Oranjes op het balkon van het werkpaleis des te mooier.

Natuurlijk hielp Máxima ook flink, in die prachtige Luisa Beccaria. Laurentien droeg vandaag een jurk van Hardies Couture.

We kunnen er hier geen genoeg van krijgen, maar gelukkig hoeven we ook niet erg lang zonder Máxima: donderdag verschijnt ze alweer bij een evenement voor Meer Muziek in de Klas. Toch zal het even duren voor we onze koningin weer op chique zien. Op 10 oktober gaan de Oranjes op werkbezoek in Duitsland, en staan er twee diners op de agenda.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

En de koningin draagt... Italiaans design! Máxima straalt in de Ridderzaal in pastel.

De koning en koningin kwamen vanmiddag rond 13.00 uur in de Glazen Koets aan bij de Ridderzaal voor de Troonrede. En daar waren zoals elk jaar alle ogen gericht op de prachtige Máxima en haar modekeuzes. Zou ze net als vorig jaar voor een sobere kleur gaan? Of juist knallend aan het het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal willen beginnen?

Het bleek eigenlijk allebei een beetje waar te zijn, want de koningin straalde in een geweldige japon van mousseline, in meerdere pasteltinten en jawel: met opvallende mouwen. Niet knal, maar ook zeker niet sober dus.

Geen Natan of Jan Taminiau, en zelfs geen Claes Iversen - Máxima laat zich zoals altijd niet zo gemakkelijk voorspellen. Josine Droogendijk van modekoninginmaxima.nl had de primeur: het gaat om een creatie van de Italiaanse designer Luisa Beccaria. Een pláátje. En wat een prachtige derde dinsdag van september is het ook!

Wat de boel nóg leuker maakte: het feit dat mama Zorreguita en Máxima's broer Juan aanwezig zijn op Prinsjesdag, mama zelfs in een Prada-jurk van haar dochter. De Zorreguita's hebben een zwaar jaar achter de rug met het verlies van Máxima's vader Jorge en zus Inés, en lijken vastberaden elkaar als gezin te steunen.

Meer van Máxima op Prinsjesdag zien? Check vanmiddag Nouveau.nl voor de beroemde balkonscène.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in