'Ze was een vrouw die veel voor de wereld betekend heeft'

Het is vandaag donderdag 31 augustus: precies twintig jaar geleden dat de geliefde Britse prinses Diana omkwam bij een auto-ongeluk in Parijs. Haar zoons hebben gisteren al bloemen bij het hek van Kensington Palace in Londen neergelegd.

Er is vandaag verder geen officiële herdenking van de sterfdag van Diana. Tien jaar geleden werd er wel officieel stilgestaan bij haar tragische dood. Dit jaar hebben de prinsen William en Harry wel, in de aanloop naar de sterfdag, veel verteld over hun moeder in verschillende tv-interviews.

Live bij Kensington Palace
Bekijk hieronder een livestream van Kensington Palace:

Nouveau zet een aantal mooie momenten van prinses Diana op een rij in een fotoserie.

1. Op vakantie met het hele gezin op het eiland Tresco, één van de vijf bewoonde eilanden van de Scilly-eilanden

2. Diana bezocht een aantal weken voor haar dood slachtoffers van mijnen in Bosnië 

3. Dansen in een prachtige jurk samen met acteur John Travolta in 1985

4. De prinses geportretteerd een dag na haar huwelijk met prins Charles in 1981

5. Bij de aankondiging van hun verloving, toen Diana nog gelukkig was met Charles in 1981

6. Met prins William en zwanger van prins Harry

7. De prinses bezocht zieke kinderen in Pakistan

8. Lachen met Dame Zandra Rhodes, de designer waar Diana goed bevriend mee was

De Britse koningin Elizabeth heeft haar laatste corgi laten inslapen. De bijna vijftienjarige Willow was volgens de Daily Mail ziek en Elizabeth wilde niet dat de hond zou lijden.

Door de dood van Willow komt er een einde aan een tijdperk van corgi's aan het Britse hof.

Elizabeth heeft er gedurende haar koningschap tientallen gehad, maar maakte in 2015 bekend dat er geen nieuwe meer zouden komen omdat ze bang was dat ze er over zou struikelen en dan maanden zou zijn uitgeschakeld door ernstig letsel.

Elizabeth heeft nu nog twee dorgi's (kruising tussen een Corgi en een dachshund) Candy en Vulcan. De twee viervoeters zijn allebei op leeftijd, waardoor hun gedrag wat meer voorspelbaar is.

Willow was samen met Holly, de corgi die in het najaar van 2016 stierf, een van de hoofdrolspelers in de James Bond-sketch die speciaal voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen werd gemaakt.

Daarin was te zien hoe de viervoeters vrolijk door het paleis tippelden terwijl acteur Daniel Craig als Bond de koningin ophaalde per helikopter.

Het Britse hof wil niet op het nieuws reageren omdat het een privékwestie is, maar insiders vertellen de Daily Mail dat koningin Elizabeth diep bedroefd is vanwege het verlies van Willow.

Een romantisch afspraakje voor ons koningspaar: Willem-Alexander en Máxima schoven woensdagavond aan bij de première van Gurre-Lieder.

Het was de tweede première in een week tijd voor Máxima, die maandagavond ook al bij de eerste voorstelling van de musical The Color Purple was.

Ook dit keer weer straalde ze, met haar man aan haar zijde. In De Nationale Opera in Amsterdam genoot het koppel van de romantische voorstelling.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in