Prinses Charlene zet zich in tegen verdrinkingsdood en voegt de daad bij het woord: haar driejarige tweeling kan volgens de prinses nu al zwemmen.

Als oud-zwemster hoefde de prinses niet lang na te denken over haar eigen goede doel toen ze zes jaar geleden in Monaco aankwam. De Princess Charlene de Monaco Foundation licht mensen voor over de gevaren van water, leert kinderen zwemmen en informeert mensen over voorzorgmaatregelen.

'Doodeng'
In het Franse blad Pointe de Vue deelde de prinses onlangs dat ze haar eigen kindjes ook al heeft leren zwemmen. Geen overbodige luxe in het met zwembaden overladen Monte Carlo. “Niet lang geleden was ik ergens waar de zwembaden niet uitgerust zijn met voorzorgmaatregelen. Daar zag ik mijn dochtertje op een zwembadspeeltje af lopen. Een doodenge gedachte, dat zoiets gebeurt als je niet oplet.”

Gelukkig is het voor Gabrielle en Jacques niet aan de orde. Charlene: “Ze kunnen al zwemmen en kunnen zich redden in het water. Hen beschermen tegen verdrinking was voor mij natuurlijk een prioriteit.”

Tragedie
Het kan ook anders, ondervond ze onlangs aan den lijve. “Een paar weken geleden verloor een van mijn vriendinnen haar 19 maanden oude dochter”, aldus de prinses. “Ze viel in het zwembad, en toen ze werd gevonden was het te laat. Het feit dat zo’n tragedie zo dicht bij mij heeft plaatsgevonden, versterkt mijn vastbeslotenheid om mijn missie voort te zetten.”

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Máxima heeft een jaloersmakende garderobe gezien de outfits die ze bij elk werkbezoek weer tevoorschijn tovert. Zo ook de afgelopen weken weer. Vanwege het warme weer koos ze vaak voor lichte kleuren.

Welke van de onderstaande vier krijgt van jullie de meeste punten?

1. De jaarlijkse fotosessie

Afgelopen vrijdag mocht de pers foto's maken van het koninklijke gezin met als hoogtepunt de spijkerjurk waar nu een enorme run op is. De jurk met diepe steekzakken is van Co uit LA en kost € 629,- Je vindt hem hier.

2. Uitreiking Appeltjes van Oranje

Koningin Máxima heeft onlangs op Paleis Noordeinde in Den Haag de Appeltjes van Oranje uitgereikt. Daar droeg ze een lichtblauwe japon van haar favoriete designer Natan. Op de jurk zat een prachtige diamanten broche. 

2. Bij de opening van het Prinses Máxima Centrum 

Een trotse koningin Máxima opende het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Voor die gelegenheid koos ze wederom voor een creatie van Natan. Eentje met daarop geborduurde bloemen. 

4. Haags Ontmoeten

Ook bezocht koningin Máxima een iZi-ervaarwoning en het project Haags Ontmoeten in Den Haag. Daar had ze voor de verandering eens een andere designer gekozen. Ze droeg een tweed jurk van Carolina Herrera.

Bron: Nouveau/Modekoningin Máxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

Kroonprins Haakon van Noorwegen blaast vandaag 45 kaarsjes uit. De goedlachse prins staat bekend om zijn sportieve inborst. Wellicht is hij één van de sportiefste royals. Kijk maar even mee.

Samen met zijn vrouw Mette-Marit liet hij zich voor het goede doel verleiden tot een potje voetbal. Dat het sportieve paar nog won ook.

En hij sport niet alleen zelf, hij moedigt ook graag aan. Hier op de Olympische Winterspelen.

Of op de tribune met Mette-Marit.

Je zou het niet zeggen, maar met een goede wetsuit, kun je in Noorwegen best goed surfen. En dat doet de prins dan ook graag. 

Bij voorkeur met heel het gezin. En dat levert leuke foto's op.

 

de band van het Noorse en het Nederlandse koningshuis is sterk. Op de officiële foto's van de inauguratie van Willem-Alexander zie je het Noorse paar rechtsachter.

Mette-Marit plaatste vandaag deze felicitatie voor haar man op Instagram:

 

Hurra for verdens fineste Haakon ! 🇳🇴❤️

Een bericht gedeeld door H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm) op