Prinses Charlene zet zich in tegen verdrinkingsdood en voegt de daad bij het woord: haar driejarige tweeling kan volgens de prinses nu al zwemmen.

Als oud-zwemster hoefde de prinses niet lang na te denken over haar eigen goede doel toen ze zes jaar geleden in Monaco aankwam. De Princess Charlene de Monaco Foundation licht mensen voor over de gevaren van water, leert kinderen zwemmen en informeert mensen over voorzorgmaatregelen.

'Doodeng'
In het Franse blad Pointe de Vue deelde de prinses onlangs dat ze haar eigen kindjes ook al heeft leren zwemmen. Geen overbodige luxe in het met zwembaden overladen Monte Carlo. “Niet lang geleden was ik ergens waar de zwembaden niet uitgerust zijn met voorzorgmaatregelen. Daar zag ik mijn dochtertje op een zwembadspeeltje af lopen. Een doodenge gedachte, dat zoiets gebeurt als je niet oplet.”

Gelukkig is het voor Gabrielle en Jacques niet aan de orde. Charlene: “Ze kunnen al zwemmen en kunnen zich redden in het water. Hen beschermen tegen verdrinking was voor mij natuurlijk een prioriteit.”

Tragedie
Het kan ook anders, ondervond ze onlangs aan den lijve. “Een paar weken geleden verloor een van mijn vriendinnen haar 19 maanden oude dochter”, aldus de prinses. “Ze viel in het zwembad, en toen ze werd gevonden was het te laat. Het feit dat zo’n tragedie zo dicht bij mij heeft plaatsgevonden, versterkt mijn vastbeslotenheid om mijn missie voort te zetten.”

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

In een unieke nieuwe documentaire over koningin Elizabeth komen alle jonge royals aan het woord. En komt Meghan oog in oog te staan met haar beroemde trouwjurk.

Ongeëvenaarde toegang, dat belooft de documentaire Queen of the World. Waarin de filmmakers Buckingham Palace in gaan en onder andere spreken met William, Harry en Meghan. Die laatste gaat voor de camera's op bezoek bij haar trouwjurk, en daarvan zit al een klein stukje in de trailer voor het kijkcijferkanon.

Meghans echtgenoot zorgt als altijd voor een vrolijke noot als hij personeel in opleiding vraagt of ze de koningin al zijn tegengekomen in de wandelgangen. Zijn advies: "Als dat gebeurt: raak niet in paniek. Doen jullie toch wel. Dat gevoel hebben we allemaal."

De docu wordt volgende week uitgezonden op de Britse zender ITV. Of deze ook de Nederlandse televisie haalt is nog niet bekend, maar mocht het zover komen dan lees je dat uiteraard op Nouveau.nl.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De opnames van The Crown seizoen 3 zijn in volle gang. Hoofdrolspeelsters Olivia Colman (koningin Elizabeth) en Helena Bonham Carter (prinses Margaret) werden samen gespot tijdens een filmdag bij Winchester Cathedral.

Volgens insiders kwamen de actrices daar bijeen om scènes op te nemen voor de begrafenis van Winston Churchill.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEWS! #HelenaBonhamCarter and Olivia Coleman filming #TheCrown . Thanks to vk.com\hbc_group

Een bericht gedeeld door Helena Bonham Carter (@bonham.carter) op

Het is voor het eerst dat we de nieuwe cast van The Crown in actie zien. Wel werden eerder al de eerste officiële foto's van de nieuwe Elizabeth, Margaret, Philip en Anthony vrijgegeven. 

Seizoen drie van The Crown begint met een helemaal verse cast omdat er een tijdssprong gemaakt wordt. Toch heeft de oude cast de serie ook nog niet losgelaten. Voormalig hoofdrolspeelster Claire Foy won maandag nog een Emmy Award voor haar vertolking van Elizabeth.

Wanneer we de nieuwe Elizabeth in actie zien, is helaas nog niet bekend. De eerste twee seizoenen van The Crown kwamen in de maand november op Netflix, maar de verwachting is dat de serie pas ergens in 2019 weer terugkeert. In de tussentijd houden we je hier natuurlijk op de hoogte van al het nieuws rondom onze favoriete serie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in