Prinses Charlene zet zich in tegen verdrinkingsdood en voegt de daad bij het woord: haar driejarige tweeling kan volgens de prinses nu al zwemmen.

Als oud-zwemster hoefde de prinses niet lang na te denken over haar eigen goede doel toen ze zes jaar geleden in Monaco aankwam. De Princess Charlene de Monaco Foundation licht mensen voor over de gevaren van water, leert kinderen zwemmen en informeert mensen over voorzorgmaatregelen.

More content below the advertising

'Doodeng'
In het Franse blad Pointe de Vue deelde de prinses onlangs dat ze haar eigen kindjes ook al heeft leren zwemmen. Geen overbodige luxe in het met zwembaden overladen Monte Carlo. “Niet lang geleden was ik ergens waar de zwembaden niet uitgerust zijn met voorzorgmaatregelen. Daar zag ik mijn dochtertje op een zwembadspeeltje af lopen. Een doodenge gedachte, dat zoiets gebeurt als je niet oplet.”

Gelukkig is het voor Gabrielle en Jacques niet aan de orde. Charlene: “Ze kunnen al zwemmen en kunnen zich redden in het water. Hen beschermen tegen verdrinking was voor mij natuurlijk een prioriteit.”

Tragedie
Het kan ook anders, ondervond ze onlangs aan den lijve. “Een paar weken geleden verloor een van mijn vriendinnen haar 19 maanden oude dochter”, aldus de prinses. “Ze viel in het zwembad, en toen ze werd gevonden was het te laat. Het feit dat zo’n tragedie zo dicht bij mij heeft plaatsgevonden, versterkt mijn vastbeslotenheid om mijn missie voort te zetten.”

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Deze week stond voor Koningin Máxima helemaal in het teken van haar bezoek aan Jordanië. Sowieso is het weerzien met Abdullah en Rania altijd warm, maar er stond nog veel meer op het programma.

Inmiddels is Koningin Máxima al bijna tien jaar speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. En daar geniet ze met volle teugen van. 

More content below the advertising

"Ik probeer te helpen, het gaat uiteindelijk om de mensen. Om hun leven beter te krijgen", zei de koningin dinsdag in Amman, aan het einde van een tweedaags werkbezoek voor de VN aan Jordanië.

Máxima zei dat ze "heel veel energie" putte uit haar internationale werk. Dat straalde ze ondanks twee vermoeiende en zoals gebruikelijk volgestopte dagen ook uit. 

Bij de drie veldbezoeken toonde ze zich weer spontaan en betrokken.

En ook tijdens het onderhoud dat ze hield met Koning Abdullah en Rania straalde ze.

Máxima's agenda aankomende week:

Woensdag 20 februari is de koningin in Vlissingen de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de provincie Zeeland. Koningin Máxima is erevoorzitter Méér Muziek in de Klas.

Daarna worden de koffers gepakt in Huis ten Bosch, want volgend weekend vertrekt de Koninklijke familie voor hun jaarlijkse ski-vakantie in Lech. Je leest er natuurlijk alles over op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Volgend weekend vertrekt de koninklijke familie naar de besneeuwde bergtoppen van het Oostenrijkse Lech. Daar staat maandag 25 februari ook meteen de winterse fotosessie op het programma. Door de jaren heen hebben we kroonprinses Amalia zien opgroeien in de sneeuw. Hier de leukste foto's.

De foto hierboven is in 2018 genomen. over het algemeen vermaakt Amalia zich opperbest tijdens de jaarlijkse fotosessies.

More content below the advertising

Alleen het eerste jaar moet ze nog even een beetje wennen aan alle aandacht.

Dat vind de kroonprinses maar zozo.

In de jaren daarna, mag ze zelf ook op de latten. Eerst voorzichtig aan papa's hand (kijk die geconcentreerde blik)

Maar al snel krijgt ze de smaak te pakken.

En vermaakt ze zicht opperbest in de sneeuw.

Gelukkig is er ook altijd wel iemand in de buurt om even te helpen. Zoals Prinses Mabel hier.

Over het algemeen zijn de fotosessies uiterst zonnig!

En dat levert leuke foto's van de Amalia en haar ouders op.

In 2017 zien we heel de familie in actie op de piste. Amalia als middelste tussen haar ouders en zusjes in.

Volgende week is er weer een nieuwe fotosessie in Lech. Natuurlijk lees je op Nouveau.nl het laatste nieuws en zie je de leukste foto's van Máxima, Amalia, Willem-Alexander, Ariane en Alexia op de ski's.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in