Melania en prins Harry ontmoetten elkaar afgelopen weekend, maar verwacht de komende tijd geen theekransje tussen Donald Trump en de Windsors. Een blik op de vele opstootjes tussen Trump en de royal family.

Donald Trump kwam deze week uitvoerig in het nieuws om een oud interview uit het jaar 2000. Daarin vertelde hij aan shock-radiomaker Howard Stern dan hij best graag het bed had willen delen met Diana... mits ze een HIV-test wilde doen. Het is voor William en Harry - net als voor hun vader Charles, hun oma Elizabeth en hun partners - reden om niets te maken te willen hebben met de Amerikaanse president. Het leidde in het verleden tot verschillende momenten van wederzijds moddergooien.

Trump vindt Kate maar een aansteller
Toen Will en Kate het opnamen tegen het magazine dat in de zomer van 2012 toplessfoto's van Kate publiceerde, had The Donald daar uiteraard een mening over.

Waar eigenlijk iedereen vond dat Kate's privacy in het geding was, vond Trump het een gevalletje eigen schuld, dikke bult. Hij had hetzelfde gedaan als Closer Magazine.


Meghan Markle vindt Trump een vrouwenhater

Trump deed al meermalen zijn verhaal over zijn 'liefde' voor Diana
Volgens de Britse journalist Selina Scott, maakte Trump echt jacht op Diana toen bleek dat ze bij Charles weg was. Diana, die Trump ooit een keer had ontmoet, zou er angstig van zijn geworden. Scott: "Trump zag haar overduidelijk als de ultieme trophy wife. De rozen en orchideeën stapelden zich op in haar appartement, en ze wist echt niet wat ze moest doen. Het was bijna alsof hij haar stalkte."

Een paar jaar na Diana's dood sprak Trump - in de show van Howard Stern dus - over hun 'band'. Hij vertelde onder andere dat hij dacht dat ze het bed wel met hem had willen delen. Om nog even toe te voegen: "Ze was wel gek, maar dat zijn details."

De queen heeft geen trek in The Donald (maar vindt Amerikanen sowieso maar plebsig als we onderstaande video moeten geloven)

Donald heeft geen trek in heel Groot-Britannië
Nadat er een petitie rond ging om de president te weren uit het land, belde hij zelf zijn bezoek af. Hij wil pas weer naar de UK als ze daar wat beter over hem denken, liet hij Theresa May weten. Als we de queen zo polsen, denken we niet dat die dag snel zal komen...

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in