Apetrots zijn de Zweedse prins Carl Philip en prinses Sofia op hun pasgeboren zoon. Donderdag kwam het jongetje, Gabriel Carl Walther (zijn naam werd een paar dagen later bekendgemaakt) ter wereld en vrijdag deelden ze deze lieve foto. 

De familie oogt relaxed en blij en uiteraard deelden ze de foto - zoals zo veel trotse ouders vandaag de dag - op Instagram. 

Lees ook: Zweden verwelkomen nieuw prinsje

Skinny jeans
Sofia ziet er ongelooflijk goed uit: ze droeg vrijdag - een dag na de bevalling (!) - alweer een skinny jeans. En Carl Philip was als altijd zijn aantrekkelijke zelf in een blauw overhemd en grijze broek. Hun little bundle of joy zat in een Maxi-Cosi, gewikkeld in een deken en met een mutsje op. 

Hand in hand
In het bijschrift laat het stel, dat hand in hand op de foto staat, weten dat ze het ziekenhuis hebben verlaten en weer veilig thuis zijn. Daar wordt het kleine prinsje aan zijn oudere broer Alexander (1) en de rest van de koninklijke familie geshowd. 

 

Prinsfamiljen har lämnat sjukhuset och är nu hemma igen. #kungahuset #prinsparet

Een bericht gedeeld door Kungahuset (@kungahuset) op

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in