Het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland is maandag van start gegaan! Na het staatsbezoek aan Australië vervolgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun verblijf 'down under' met een vol programma in Nieuw-Zeeland. Koningin Máxima trapt het bezoek af in een jurk met een dierlijke print die we al kennen van haar bezoek aan Argentinië. Bij het staatsbanket kiest de koningin opnieuw voor een bijzondere rode japon met een waardevolle tiara. Deze jurk van Claes Iversen heeft Maxima wel al eerder gedragen. Dat maakt de jurk niet minder spectaculair!

De rode jurk van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen is bewerkt met pailletten en heeft Máxima al eerder gedragen tijdens het staatsbezoek aan Denemarken in 2015. De tiara van koningin Máxima is het Harpdiadeem van koningin Emma. In 1890 was zij elf jaar getrouwd met Willem III en breidde haar collectie juwelen uit door deze prachtige diadeem aan te schaffen voor zo’n 50.000 gulden.

Foto: Hollandse Hoogte

De dierlijke jurk die koningin Máxima in Argentinië droeg. Foto: Hollandse Hoogte

Het staatsbezoek staat net als in Australië in het teken van het "bevestigen en versterken van de historische en bilaterale banden. Ook zal het koningspaar de Nederlandse gemeenschap ontmoeten. Vandaag laten de koning en koningin zich in Christchurch informeren over het broedprogramma voor de kiwi, een bedreigde Nieuw-Zeelandse vogelsoort. Ook maken zij kennis met de cultuur en de economische prestaties van de Maori, de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland. Daarna bekijken ze in Christchurch de wederopbouw van de stad na de aardbeving in 2011.

Vandaag draagt Koningin Máxima een okergele mantel met een roze/okergele japon met gele pailletten. De Ontwerper is Edouard Vermeulen van modehuis Natan.

Foto: Hollandse Hoogte

Volg jij Nouveau al op Instagram? Neem een kijkje backstage en laat je inspireren door de nieuwste trends, reizen, beauty en cultuur.

In een unieke nieuwe documentaire over koningin Elizabeth komen alle jonge royals aan het woord. En komt Meghan oog in oog te staan met haar beroemde trouwjurk.

Ongeëvenaarde toegang, dat belooft de documentaire Queen of the World. Waarin de filmmakers Buckingham Palace in gaan en onder andere spreken met William, Harry en Meghan. Die laatste gaat voor de camera's op bezoek bij haar trouwjurk, en daarvan zit al een klein stukje in de trailer voor het kijkcijferkanon.

Meghans echtgenoot zorgt als altijd voor een vrolijke noot als hij personeel in opleiding vraagt of ze de koningin al zijn tegengekomen in de wandelgangen. Zijn advies: "Als dat gebeurt: raak niet in paniek. Doen jullie toch wel. Dat gevoel hebben we allemaal."

De docu wordt volgende week uitgezonden op de Britse zender ITV. Of deze ook de Nederlandse televisie haalt is nog niet bekend, maar mocht het zover komen dan lees je dat uiteraard op Nouveau.nl.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De opnames van The Crown seizoen 3 zijn in volle gang. Hoofdrolspeelsters Olivia Colman (koningin Elizabeth) en Helena Bonham Carter (prinses Margaret) werden samen gespot tijdens een filmdag bij Winchester Cathedral.

Volgens insiders kwamen de actrices daar bijeen om scènes op te nemen voor de begrafenis van Winston Churchill.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEWS! #HelenaBonhamCarter and Olivia Coleman filming #TheCrown . Thanks to vk.com\hbc_group

Een bericht gedeeld door Helena Bonham Carter (@bonham.carter) op

Het is voor het eerst dat we de nieuwe cast van The Crown in actie zien. Wel werden eerder al de eerste officiële foto's van de nieuwe Elizabeth, Margaret, Philip en Anthony vrijgegeven. 

Seizoen drie van The Crown begint met een helemaal verse cast omdat er een tijdssprong gemaakt wordt. Toch heeft de oude cast de serie ook nog niet losgelaten. Voormalig hoofdrolspeelster Claire Foy won maandag nog een Emmy Award voor haar vertolking van Elizabeth.

Wanneer we de nieuwe Elizabeth in actie zien, is helaas nog niet bekend. De eerste twee seizoenen van The Crown kwamen in de maand november op Netflix, maar de verwachting is dat de serie pas ergens in 2019 weer terugkeert. In de tussentijd houden we je hier natuurlijk op de hoogte van al het nieuws rondom onze favoriete serie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in