Het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland is maandag van start gegaan! Na het staatsbezoek aan Australië vervolgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun verblijf 'down under' met een vol programma in Nieuw-Zeeland. Koningin Máxima trapt het bezoek af in een jurk met een dierlijke print die we al kennen van haar bezoek aan Argentinië. Bij het staatsbanket kiest de koningin opnieuw voor een bijzondere rode japon met een waardevolle tiara. Deze jurk van Claes Iversen heeft Maxima wel al eerder gedragen. Dat maakt de jurk niet minder spectaculair!

De rode jurk van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen is bewerkt met pailletten en heeft Máxima al eerder gedragen tijdens het staatsbezoek aan Denemarken in 2015. De tiara van koningin Máxima is het Harpdiadeem van koningin Emma. In 1890 was zij elf jaar getrouwd met Willem III en breidde haar collectie juwelen uit door deze prachtige diadeem aan te schaffen voor zo’n 50.000 gulden.

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte

De dierlijke jurk die koningin Máxima in Argentinië droeg. Foto: Hollandse Hoogte
De dierlijke jurk die koningin Máxima in Argentinië droeg. Foto: Hollandse Hoogte

Het staatsbezoek staat net als in Australië in het teken van het "bevestigen en versterken van de historische en bilaterale banden. Ook zal het koningspaar de Nederlandse gemeenschap ontmoeten. Vandaag laten de koning en koningin zich in Christchurch informeren over het broedprogramma voor de kiwi, een bedreigde Nieuw-Zeelandse vogelsoort. Ook maken zij kennis met de cultuur en de economische prestaties van de Maori, de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland. Daarna bekijken ze in Christchurch de wederopbouw van de stad na de aardbeving in 2011.

Vandaag draagt Koningin Máxima een okergele mantel met een roze/okergele japon met gele pailletten. De Ontwerper is Edouard Vermeulen van modehuis Natan.

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte

Volg jij Nouveau al op Instagram? Neem een kijkje backstage en laat je inspireren door de nieuwste trends, reizen, beauty en cultuur.

Koning Willem-Alexander is in zijn vijfde jaar op de troon populairder dan ooit. Dat blijkt uit het jaarlijkse Koningsdagonderzoek onder ruim 25.000 leden van het opiniepanel van het televisieprogramma EenVandaag.

85 procent van de ondervraagden heeft er vertrouwen in dat hij zijn werk goed doet. In 2016 was dit percentage 77. Vorig jaar was het al gestegen naar 82 procent.

Volgens het onderzoek scoort de koning op meerdere aspecten beter dan vorig jaar. Hij weet beter wat er speelt en hij is meer koning van alle Nederlanders. Ook is hij volgens iets meer mensen geloofwaardig en presenteert hij zich beter. Verder omschrijven panelleden de koning als betrokken, benaderbaar, open en gewoon.

Koningin Máxima is het populairste lid van het koningshuis. Maar haar man nadert als het gaat om het favoriete lid van het Koninklijk Huis. Prinses Beatrix en prof. mr. Pieter van Vollenhoven delen de derde plek.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De geboorte van de kleine prins in Engeland zorgde voor een stortvloed aan felicitaties en reacties aan het adres van William en Kate op social media. Dit zijn de leukste:

Michelle Obama was er als de kippen bij om een mooie persoonlijke boodschap achter te laten:

En voetballer David Beckham deelde een persoonlijk kiekje:

De universiteit waar de twee elkaar leerde kennen, stuurde een mooie herinnering van het jonge stel:

Natuurlijk waren er ook veel fashionsites die de look van Kate memoreerden:

En deze afbeelding vloog werkelijk over het internet. Kate die met haar kleding een ode brengt aan William's overleden moeder Diana:

Het stel geniet nu van het gezin met hun drie kinderen, maar stuurde natuurlijk wel een bedankje voor zoveel felicitaties:

 

Welcome to the family. Thank you everyone for your kind wishes.

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

Beeld: ANP/EPA Will Oliver

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in