Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Staatsbanket: Taminiau, de Stuart en God Save The Queen(s)

En onze queen draagt... Jan Taminiau! En het Stuart-diadeem met diamant niet te vergeten. Willem-Alexander en Máxima voegen zich vanavond bij een hele rits Britse royals (en prinses Mabel!) voor een staatsbanket. En iedereen is daarvoor op z'n chiquest. Genoeg royals te zien op Buckingham Palace ...

Staatsbanket: Taminiau, de Stuart en God Save The Queen(s)

En onze queen draagt... Jan Taminiau! En het Stuart-diadeem met diamant niet te vergeten. Willem-Alexander en Máxima voegen zich vanavond bij een hele rits Britse royals (en prinses Mabel!) voor een staatsbanket. En iedereen is daarvoor op z'n chiquest.

Genoeg royals te zien op Buckingham Palace vanavond (dinsdag). Maar ze konden eigenlijk allemaal wel inpakken toen koningin Máxima ten tonele verscheen. Met niet alleen de gigantische Stuart-diamant, maar ook een geweldige blauwe paillettenjurk met cape van een nu nog onbekende designer. Al rieken zowel de kleur als het borduurwerk met pailletten als de cape naar Jan Taminiau.

Update: het is inderdaad een ontwerp van Jan Taminiau!

Kate droeg een ontwerp van haar favoriet Alexander McQueen met de Lover's Knot-tiara en oorbellen van Diana

Er werd vanochtend al driftig gegokt naar de sieraden van Máxima. Zou ze voor het eerst in veertig jaar de beroemde Stuart-diamant weer eens laten shinen? Ja hoor! Niet alleen het diadeem, maar ook de gigantische steen zelf verschenen in Buckingham Palace ten tonele. Blijkbaar was de generale repetitie in Luxemburg, waar Máxima tijdens een staatsbezoek het diadeem zonder de bijbehorende diamant droeg, goed in de smaak gevallen.

Met z'n allen

Máxima was uiteraard niet de enige die goed in de juwelen zat deze avond. Voor het banket was menig Britse royal uitgelopen. Naast koningin Elizabeth, Charles en Camilla en Will en Kate gaven ook prinses Anne, prins Edward en prinses Michael van Kent acte de présence.

Voor het banket in de balzaal van het paleis waren ongeveer 150 gasten uitgenodigd. Traditioneel begint het diner met een speech door de koningin, die een toost uitbrengt op het bezoekende staatshoofd. Daarna zal Willem-Alexander het glas heffen op de koningin. En wordt er natuurlijk buitengewoon posh gedineerd.

Logeren

Na het diner hoeft ons koningspaar niet meer op pad: ze logeren vannacht op het paleis. Morgen wacht ze weer een lange dag in Londen. In de loop van de dag vind je het beste van dag 2 in Londen uiteraard terug op Nouveau.nl.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in