Het voelt nog helemaal niet zo lang geleden (zullen ze thuis op de Eikenhorst ook zeggen), maar vandaag zijn Willem-Alexander en Máxima toch écht zestien jaar getrouwd. Dit zijn onze favoriete foto's van ons prachtige koningspaar.

Waar was jij op 2 februari 2002? Aan de buis gekluisterd waarschijnlijk. Om live mee te beleven hoe onze prins Willem-Alexander zijn jawoord gaf aan de prachtige - en toen al geliefde - Máxima Zorreguieta. Die biggelende traan, die jurk, dat vreselijk blije en verliefde stel... niet te versmaden.

Blauwe bloedjes
Inmiddels zijn we zestien jaar en drie (blauwe) bloedjes van dochters verder, en viert het paar vandaag hun saffieren huwelijk. Wat de koning en koningin precies doen om het te vieren (en of er een saffieren cadeau bij komt kijken) moeten we je schuldig blijven: dat houden ze altijd lekker voor zichzelf.

Gelukkig kun je het op Nouveau.nl wel een klein beetje meevieren: dit zijn onze favoriete foto's van het koningspaar door de jaren heen. Enjoy!

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP