Paris Fashion Week is aangebroken, en dat betekent dat de royal-stylisten op scherp staan voor hun cliënten. Vooral tijdens de Chanel-show die de week straks afsluit want… who doesn’t love Chanel?

De royals wel in elk geval. In Monaco (waar ze helemáál Karl-fan zijn), maar ook ver daarbuiten. Kijk je mee?

1. Caroline van Monaco (de BFF van Der Karl)


Ze worden regelmatig (en al jaaaaaren!) samen gespot aan de Franse Rivièra, waarmee prinses Caroline van Monaco zich verzekert van een complete Chanel-garderobe: zij en Karl Lagerfeld zijn heel erg close. En daar plukt ze keer op keer de vruchten van.

2. Kate Middleton


Kiest meestal voor minder peperdure labels, maar maakt voor Chanel graag een uitzondering. Toen ze in 2017 naar Parijs ging voor een bezoek, wist ze niet hoe snel ze een design van het modehuis moest aanvragen. Ook is ze al jaren trotse mama van een eigen Chanel-tas.

3. Máxima


Onze eigen koningin is meer van de Belgische en Italiaanse designs, maar mooi wel dat ook zij het baasje is van liefst vier echte Chanel-tassen (een roze, een witte, een zwarte en een grijze), die ze ook maar wat graag recyclet. Het mag wel weer een keer, zeggen wij!

4. Charlotte Casiraghi

De dochter van Caroline van Monaco mag dan zelf een van de boegbeelden van Gucci zijn, dat wil nog niet zeggen dat ze niet dankbaar gebruik maakt van mama’s nauwe banden. Bijvoorbeeld hier, tijdens het Rose Ball.

5. Victoria van Zweden

Je ziet haar vaker in iets van H&M, maar voor een feest ter ere van haar vader sprong kroonprinses Victoria eens lekker uit de band en liet ze een nieuw design van Chanel aanrukken.

6. Pauline Ducruet


Het nichtje van Caroline van Monaco (de dochter van Stéphanie dus) studeert aan de beroemde Parsons School for Design in New York, en zit dus zéker wel te wachten op een uitnodiging van Chanel. De laatste keer dat ze in een design van Karl werd gespot was tijdens de bruiloft van Albert en Charlene, maar tijdens een eventje in New York vorig jaar straalde ze maar wat gewillig onder het Chanel-logo.

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP