Hopelijk voor Meghan en Harry gaat het zaterdag allemaal soepeltjes, maar de Britse royals hebben nou niet direct de reputatie probleemvrije bruiloften te hebben. Dit ging er allemaal mis.

Bij Elizabeth en Philip:
De Fringe-tiara van koningin Elizabeth sneuvelde de ochtend van haar bruiloft, in handen van haar kapster. Met spoed werd de tiara naar de royal jeweler gehaast, die ‘m nog op kon lappen voor het moment suprême.

Bij Charles en Diana:
Alsof het een voorteken was ging er van alles mis bij het jawoord van Charles en Diana. Hij versprak zich tijdens de geloften, en zij haalde zijn namen door elkaar (en beloofde trouw aan Philip Charles, in plaats van aan Charles Philip. Daarnaast kwam haar jurk ontzettend gekreukeld de koets uit.

Bij Will en Kate:
We hebben er niets van gemerkt, maar prins William was tijdens zijn trouwdag doodmoe. Hij sliep de nacht voor zijn grote dag maar een half uurtje. Door de zenuwen natuurlijk, maar ook door wilde fans buiten Kensington Palace. “Ze hebben de hele nacht staan zingen en juichen”, zei William er achteraf over. Gelukkig slaagde hij erin niet weg te dommelen (zoals hieronder tijdens een herdenkingsbijeenkomst vlak na de geboorte van prins Louis).

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Vanmiddag stond voor Koningin Máxima één van de laatste officiële bezoeken van 2018 op het programma. De doop van Van Oord's sleephopperzuiger Vox Amalia.

Op deze frisse vrijdagmiddag koos Máxima voor een opmerkelijk zomerse creatie van Natan voor de doop van het schip in de Rotterdamse haven. Zoals het hoort bij de de doop van een schip, droeg ze een hoed.

Het Nederlandse bedrijf Van Oord bestaat dit jaar 150 jaar en mocht zich daarom verheugen op de feestelijke doop van de koningin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door joost ector (@joost_ector) op

Voor volgende week staan er geen officiële dingen meer op de agenda van de koningin, maar misschien mogen we ons nog verheugen op een onaangekondigd bezoek ergens. We houden je op de hoogte!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Madame Tussauds in Berlijn kwamen Meghan en Harry deze week tot leven. Ze bezochten een kerstmarkt, en poseerden gewillig in hun kersttruien. Het leverde... bijzondere plaatjes op.

De duke en duchess, in lelijke kersttruien, compleet met babybump en... bewegende lijven? In Duitsland zagen ze de lol er wel van in. Daar gingen twee wassenbeelden gezellig aan de wandel over de kerstmarkt, en in het museum.

Het resultaat was... wonderlijk. Getuige de video hieronder.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in