Hopelijk voor Meghan en Harry gaat het zaterdag allemaal soepeltjes, maar de Britse royals hebben nou niet direct de reputatie probleemvrije bruiloften te hebben. Dit ging er allemaal mis.

Bij Elizabeth en Philip:
De Fringe-tiara van koningin Elizabeth sneuvelde de ochtend van haar bruiloft, in handen van haar kapster. Met spoed werd de tiara naar de royal jeweler gehaast, die ‘m nog op kon lappen voor het moment suprême.

Bij Charles en Diana:
Alsof het een voorteken was ging er van alles mis bij het jawoord van Charles en Diana. Hij versprak zich tijdens de geloften, en zij haalde zijn namen door elkaar (en beloofde trouw aan Philip Charles, in plaats van aan Charles Philip. Daarnaast kwam haar jurk ontzettend gekreukeld de koets uit.

Bij Will en Kate:
We hebben er niets van gemerkt, maar prins William was tijdens zijn trouwdag doodmoe. Hij sliep de nacht voor zijn grote dag maar een half uurtje. Door de zenuwen natuurlijk, maar ook door wilde fans buiten Kensington Palace. “Ze hebben de hele nacht staan zingen en juichen”, zei William er achteraf over. Gelukkig slaagde hij erin niet weg te dommelen (zoals hieronder tijdens een herdenkingsbijeenkomst vlak na de geboorte van prins Louis).

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Kensington Palace heeft de doopfoto's van prins Louis vrijgegeven. En die zijn klassiek, prachtig en ontzettend royal.

Oké, de queen ontbreekt, maar William, Kate, George en Charlotte stralen, en ook Meghan en Harry maken hun opwachting. Zoals het de komende jaren wel vaker zal gaan, kortom.

De foto's werden geschoten door Matt Holyoak, die ook de geweldige portretten van koningin Elizabeth en prins Philip ter gelegenheid van hun 70e trouwdag maakte. Met royal doopfoto's had hij nog geen ervaring: de kiekjes van Charlotte's doop kwamen uit de lens van Mario Testino, die van George werden gemaakt door celebrityfotograaf Jason Bell.

Bekijk de prachtige foto's hieronder.

Oh, en dan besloten Will en Kate ook nog een eigen extra fotootje vrij te geven. Heerlijk!

 

Tijdens de fotosessie bij Villa Eikenhorst werd Máxima gevraagd hoe het nu met haar gaat, na het tragische overlijden van haar zusje Inés. De koningin zei enorm veel steun gehad te hebben aan alle warme woorden en reacties en hoopt dat thema's als depressie nog beter bespreekbaar worden.

"Het is moeilijk en het neemt tijd", aldus de koningin over de verwerking van het verlies. "Maar ja, het leven gaat door en wij hebben prachtige dingen om naar uit te kijken en de kinderen doen het fantastisch. Daar moeten we ons op concentreren. Maar ja, moeilijk is het."

Dierbaar en steunend

Ze heeft "absoluut" veel steun gehad aan de vele brieven die ze heeft ontvangen. "Alle reacties waren zo dierbaar en zo steunend. Het heeft echt geholpen", aldus de koningin. "Vanaf het eerste moment, zelfs bij de dood van mijn vader, heb ik zoveel warme woorden gekregen en zoveel sympathie en steun."

De verklaring die Máxima vorige maand gaf bij haar bezoek aan Groningen, waarin ze aangaf dat haar "kleine, lieve, begaafde zusje Inés ziek was, zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen", bracht een stroom reacties en brieven op gang. 

"Met verhalen van mensen die iets soortgelijks hebben gehad of familieleden hebben met depressies of andere ziekten. Ze voelen dat het meer bespreekbaar is geworden. Dat maakt me ergens blij dat het toch wel iemand heeft geholpen en dat we elkaar kunnen steunen in zo'n moeilijk moment."

Puppy's helpen prinsesjes

Haar dochters hadden veel baat gehad bij de geboorte eind juni van de zeven puppies van labrador Nala. Die hebben voor afleiding gezorgd. De prinsessen keken uit naar de komst van de hondjes en hebben ze de afgelopen weken geknuffeld en gekoesterd.

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in