Hopelijk voor Meghan en Harry gaat het zaterdag allemaal soepeltjes, maar de Britse royals hebben nou niet direct de reputatie probleemvrije bruiloften te hebben. Dit ging er allemaal mis.

Bij Elizabeth en Philip:
De Fringe-tiara van koningin Elizabeth sneuvelde de ochtend van haar bruiloft, in handen van haar kapster. Met spoed werd de tiara naar de royal jeweler gehaast, die ‘m nog op kon lappen voor het moment suprême.

Bij Charles en Diana:
Alsof het een voorteken was ging er van alles mis bij het jawoord van Charles en Diana. Hij versprak zich tijdens de geloften, en zij haalde zijn namen door elkaar (en beloofde trouw aan Philip Charles, in plaats van aan Charles Philip. Daarnaast kwam haar jurk ontzettend gekreukeld de koets uit.

Bij Will en Kate:
We hebben er niets van gemerkt, maar prins William was tijdens zijn trouwdag doodmoe. Hij sliep de nacht voor zijn grote dag maar een half uurtje. Door de zenuwen natuurlijk, maar ook door wilde fans buiten Kensington Palace. “Ze hebben de hele nacht staan zingen en juichen”, zei William er achteraf over. Gelukkig slaagde hij erin niet weg te dommelen (zoals hieronder tijdens een herdenkingsbijeenkomst vlak na de geboorte van prins Louis).

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...

 

Als íets 'not done' is op een trouwerij, is het wel wit dragen. De kleur van de bruidsjurk. Oprah koos voor een beige outfit, maar eenmaal in Engeland, besefte dat door het felle zonlicht, de jurk bijna wit werd op foto's. Gelukkig was daar Team Stella McCartney om haar uit de brand te helpen: