Meghan is weer thuis, en wordt direct geconfronteerd met een hele rits regels waar zij zich als zwangere royal aan moet houden.

Een royal baby krijgen - zelfs eentje die laag op de lijst van troonopvolgers komt - is geen eenvoudige klus. Als royal mama to-be heb je je aan heel wat regeltjes van de queen te houden. De vijf voornaamste geboden op een rij.

1. Geheimpje

Speculatie genoeg, maar royals moeten het geslacht van hun kindjes tot na de bevalling geheim houden. Waarom precies weet niemand, behalve dan 'omdat het altijd zo gebeurd is'. Het geslacht van de baby wordt pas bekend als de naam bekend wordt gemaakt, op een officiële memo buiten Buckingham Palace. Naar verluidt wisten Will en Kate zelf óók het geslacht van hun drie kindjes pas bij de bevalling. Spannend wel.

Article continues after the ad

2. Bye bye babyshower

Als duchess zal je heel wat te wachten staan qua babyshower, zou je zeggen. Maar nee: volgens protocol worden er binnen het Britse koningshuis geen babyfeestjes gehouden. Dat is ongepast, en er worden vaak veel te dure cadeaus uitgedeeld die royals niet nodig hebben. Bovendien schijnt de queen te gruwelen van merken die free publicity willen via een royal spruit.

3. Huisvlijt

Hun appartement in Kensington Palace is helemaal verbouwd, en dat is maar goed ook. Want Harry en Meghan gaan voorlopig niet meer ver op reis. Als ze zich strikt aan de regels houden dan. Doorwerken doen royals vaak tot vlak voor de bevalling, maar buitenlandreizen zijn verboten. Die brengen te veel risico's met zich mee. Het zou een van de redenen zijn dat Meghans moeder Doria naar Londen wil verhuizen.

4. De queen voorop

Harry is er gewoon bij op de grote dag (al schrijft traditie voor dat hij buiten de bevalsuite moet wachten), maar daarna is koningin Elizabeth de allereerste die hoort dat Baby Sussex er is. De queen wordt als eerste ingelicht, daarna is de rest van de royal family aan de beurt. Pas daarna mag familie van Meghan gebeld worden, op de voet gevolgd door vrienden, de pers, en de rest van de wereld.

5. De voornamen-kwestie

Een naam die je zelf leuk vindt, én die de goedkeuring van de queen kan wegdraaien. Dat is natuurlijk best een breinbreker. En dan moet je er ook nog eens drie of vier bedenken, want zoveel namen krijgt een royal baby nou eenmaal. Harry heet zelf Henry Charles Albert David. En de verwachting is dat hij en Meghan voor iets soortgelijk traditioneels gaan.

Al weet je het natuurlijk maar nooit met deze twee. Ze komen met veel weg, bij oma Elizabeth...

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in