Ze zijn aanwezig om hun landgenoten te steunen, maar wist je dat menig royal tijdens de Olympische Spelen de liefde van zijn of haar leven tegen het lijf liep?

Het is kennelijk een romantische setting, zo tussen de vaderlandslievende topsporters. Want bovengemiddeld veel royals liepen hun partners tegen het lijf tijdens de Olympische Spelen. Veel leuker dan een medaille, toch?

Koning Carl Gustav van Zweden liep tijdens de Spelen van 1972 in München de bevallige Silvia Sommerlath tegen het lijf. Zij werkte daar als gastvrouw en tolk voor meerdere hoogwaardigheidsbekleders, onder wie de toenmalige kroonprins. Vier jaar later trouwden ze.

Kroonprins Frederik van Denemarken viel tijdens de Spelen van 2000 in Sydney voor een Australische schoonheid. Marketingconsultant Mary vierde een feestje in een pub, en leerde een leuke man kennen die vooral niet vermeldde dat hij een prins was. Vier jaar later werd ze kroonprinses van het ver weg gelegen Denemarken.

De voormalige koning van Noorwegen, toen nog kroonprins Olav, heeft speciale herinneringen aan zijn deelname aan de Spelen van 1928 in Amsterdam. Hij verloofde zich tijdens het evenement in het diepste geheim met zijn toekomstige vrouw Märtha. Een jaar later stapten ze in het huwelijksbootje.

Infanta Cristina, de dochter van het Spaanse koningspaar, leerde haar echtgenoot Iñaki Urdangarín kennen in Atlanta, tijdens de Zomerspelen van 1996. Hij bleek ook voor Spanje uit te komen (als handballer), zij was er om de vlag te dragen (al heeft zij ook een Olympisch verleden, als zeilster tijdens de Spelen van 1988). De twee trouwden in 1997, en in 2000 won hij brons tijdens de Spelen in Sydney.

Albert en Charlene doen ook mee, met een asterisk. Deze twee leerden elkaar op een niet-Olympisch evenement (wel in sportieve sferen uiteraard) kennen in 2000, maar maakten wel hun publieke debuut tijdens de Spelen van 2006.

Prinses Laurentien is één van de inspirerende sprekers van de Nouveau Matinee. Op 14 juni in het Concertgebouw te Amsterdam geeft ze een korte lezing. Daar kun je bij zijn.

Als auteur en oprichter van de Missing Chapter Foundation deelt Laurentien de beste levens- en leiderschapslessen uit het boek dat ze samen met Jeroen Smit schreef: Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn, waarin kinderen CEO's advies geven. 

We zijn ontzettend blij zijn we dat we prinses Laurentien aan het rijtje inspirerende sprekers kunnen toevoegen.

Bestel hier je tickets

En verder?

Succesvol fotografe Sacha de Boer vertelt hoe zij middenin een topcarrière als journalist en nieuwslezeres haar passie volgde en de overstap maakte naar fotografie.

Barbara van Beukering gaat in gesprek met kunstenares Ans Markus (bekend van de prachtige schilderijen van personen in windsels) en Hedy d'Ancona over belangrijkste inzichten en gelukkig ouder worden. 

Daarnaast wil je ongetwijfeld de charismatische schrijver en Nouveau-columnist Tommy Wieringa ontmoeten. Wie kan er beter voorlezen uit eigen werk? Vergeet ook je eigen ‘Wieringa’ niet, want wellicht weet je een handtekening van Tommy te scoren.

Er zijn beauty workshops door Sisley, zangeres Ntjam Rosie treedt op en filosoof Lammert kamphuis deelt zijn filosofie voor een weergaloos leven. We sluiten af met een gezellige borrel.

Kortom, het wordt een leuke en inspirerende middag. Er zijn nog een paar kaarten! 

Klik hier voor meer informatie

De trouwjurk van prinses Mabel is te bewonderen bij een nieuwe tentoonstelling in Rotterdam. En dus kwam de powervrouw 'm ook zelf even bewonderen.

De tentoonstelling in de Kunsthal viert het 25-jarig jubileum van designduo Viktor & Rolf, dus zijn enkele van hun beroemdste stukken er te bewonderen. Natuurlijk hoort  Mabels strikkenjurk daarbij, net als haar 'rouwjapon' (met de witte mouw).

Mabel toog zaterdag zelf naar Rotterdam om de tentoonstelling te openen, en stond ineens zichtbaar geëmotioneerd oog in oog met haar jurk. In haar speech vertelde ze ook hoe mooi Friso de jurk gevonden had. Bekijk dat bijzondere moment hieronder. 

De jurken van Viktor & Rolf zelf bewonderen? Dat kan tot en met 30 september.

Beeld: ANP
Bron: Blauw Bloed

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in