Ze zijn aanwezig om hun landgenoten te steunen, maar wist je dat menig royal tijdens de Olympische Spelen de liefde van zijn of haar leven tegen het lijf liep?

Het is kennelijk een romantische setting, zo tussen de vaderlandslievende topsporters. Want bovengemiddeld veel royals liepen hun partners tegen het lijf tijdens de Olympische Spelen. Veel leuker dan een medaille, toch?

Koning Carl Gustav van Zweden liep tijdens de Spelen van 1972 in München de bevallige Silvia Sommerlath tegen het lijf. Zij werkte daar als gastvrouw en tolk voor meerdere hoogwaardigheidsbekleders, onder wie de toenmalige kroonprins. Vier jaar later trouwden ze.

Kroonprins Frederik van Denemarken viel tijdens de Spelen van 2000 in Sydney voor een Australische schoonheid. Marketingconsultant Mary vierde een feestje in een pub, en leerde een leuke man kennen die vooral niet vermeldde dat hij een prins was. Vier jaar later werd ze kroonprinses van het ver weg gelegen Denemarken.

De voormalige koning van Noorwegen, toen nog kroonprins Olav, heeft speciale herinneringen aan zijn deelname aan de Spelen van 1928 in Amsterdam. Hij verloofde zich tijdens het evenement in het diepste geheim met zijn toekomstige vrouw Märtha. Een jaar later stapten ze in het huwelijksbootje.

Infanta Cristina, de dochter van het Spaanse koningspaar, leerde haar echtgenoot Iñaki Urdangarín kennen in Atlanta, tijdens de Zomerspelen van 1996. Hij bleek ook voor Spanje uit te komen (als handballer), zij was er om de vlag te dragen (al heeft zij ook een Olympisch verleden, als zeilster tijdens de Spelen van 1988). De twee trouwden in 1997, en in 2000 won hij brons tijdens de Spelen in Sydney.

Albert en Charlene doen ook mee, met een asterisk. Deze twee leerden elkaar op een niet-Olympisch evenement (wel in sportieve sferen uiteraard) kennen in 2000, maar maakten wel hun publieke debuut tijdens de Spelen van 2006.

Meghan heeft heel wat outfits nodig voor haar Australische tour, en zal dus ongetwijfeld op zoek zijn gegaan naar royal inspiratiebronnen. Inclusief Máxima, zo lijkt het nu.

De duchess of Sussex verscheen vorige week ten tonele in een prachtig design van het Brits/Servische Roksanda. Enne... dat merk kennen wij in Nederland natuurlijk heel goed.

Onze eigen koningin Máxima heeft veel succes gehad met haar ontwerpen van Roksanda Ilinčić. Niet alleen was dit prachtige jumpsuit dat Máxima vorig jaar droeg van haar makelij, misschien wel Máxima's beroemdste outfit komt uit handen van Roksanda.

Dan hebben we het over de blauwe jurk met klokmouwen (sowieso Máxima's ding) die de koningin onder andere droeg tijdens een bezoek aan Mexico. Het is ook deze jurk die haar vorig jaar samen met man Willem-Alexander op de best dressed couples-lijst van Vanity Fair zette. Dat wil Meghan natuurlijk óók wel.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ons koningspaar voegt zich morgen (dinsdag) bij koningin Elizabeth, en het paleis duikt speciaal voor die gelegenheid in de oude doos. Prachtig.

Het beloven een paar heerlijke royaldagen te worden, want Willem-Alexander en Máxima gaan dinsdag en woensdag op bezoek bij koningin Elizabeth, premier Theresa May én prins Charles en Camilla. Daarmee wordt ons huidige koningspaar de derde generatie Oranjes die op bezoek gaat bij Buckingham Palace.

In maart 1958 reisden de queen en prins Philip af naar Nederland, en in 1972 staken koningin Juliana en prins Bernhard (met twee van hun dochters) op hun beurt de Noordzee over. In 1982 vond het laatste officiële Oranje staatsbezoek aan Groot-Brittannië plaats: toen gingen koningin Beatrix en prins Claus op bezoek. Het koninklijk huis heeft er uiteraard prachtige foto's van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanaf dinsdag brengt het Koningspaar een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk! 🇬🇧🇳🇱Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn de derde generatie die een bezoek brengt aan Queen Elizabeth. In maart 1958 brachten Queen Elizabeth en Prince Philip een staatsbezoek aan Nederland. Een tegenbezoek van Koningin Juliana en Prins Bernhard volgde in 1972 en tien jaar later reisden Koningin Beatrix en Prins Claus naar het Verenigd Koninkrijk voor een staatsbezoek. Benieuwd naar het programma van volgende week? Zie link in bio. #tbt #throwbackthursday #koning #koningin #queen #prins #prinses #NLUK #staatsbezoek #NorthSeaNeighbours 📸 ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Vlak na zijn kroning gingen koning Willem-Alexander en koningin Máxima wel langs bij koningin Elizabeth (toen op Windsor Castle), maar daar ging het niet om een officieel staatsbezoek. Wat dat betreft is deze week een primeur. Wij hebben er zin in!

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in