Zin om er even helemaal tussenuit te gaan op het Engelse platteland, en óók nog een royal te ontmoeten? Dan is Soho Farmhouse de ultieme vakantiebestemming.

Meghan Markle vierde er onlangs haar vrijgezellenweekend. En trok er toen ze nog in het geniep met prins Harry aan het daten was regelmatig naar toe voor een weekendje weg. Ze is niet de enige: menig celebrity is dól op Soho Farmhouse, in Oxfordshire.

 

A member’s club in 100 acres of Oxfordshire countryside with 40 cabins, a four-bedroom cottage and a seven-bedroom farm house. Club spaces include the Main Barn and Mill Room for eating and drinking, a Boathouse with outdoor and indoor heated pools, Cowshed Relax spa with Steam and Sauna Island, and Cowshed Active with gym and studio. There is also an Electric Barn cinema, tennis courts, a five-a-side football pitch, horse stables, and a Teeny Barn and Camp. @SohoHouse #SohoFarmHouse #England #UK #Europe #London #memberclub #Oxfordshire #countryside #cottage #farmhouse #Eat #Drink #Boathouse #Relax #CowshedSpa #Pool #yoga #Spa #Luxury #LuxuryTravel #Travel #Private #Rustic #SohoHouse. Did you know that #DavidBeckham (@davidbeckham) has a severe fear of birds? #Ornithophobia #FourHundredFacts

Een bericht dat is gedeeld door @ fourhundredlifestyle op

De Clooneys sliepen er bijvoorbeeld ook al eens. Net als eigenlijk elke Britse ster. De reden laat zich aanwijzen: Soho Farmhouse is onderdeel van Soho House: chique accommodaties waar je veelal een (duur) lidmaatschap voor nodig hebt.

 

That beautiful smell of burning wood on a mid-week country getaway to #oxfordshire. #MRPORTERontheroad

Een bericht gedeeld door MR PORTER (@mrporterlive) op

 

A moonlight swim

Een bericht gedeeld door mimivdlooy (@mimivdlooy) op

Toch kunnen ook gewone stervelingen een kamer of huisje boeken op het platteland. Kosten: tussen de 330 en 725 pond per nacht. Voor die prijs krijg je wel een prachtig zwembad, wellnessfaciliteiten, een sushirestaurant, een helikopterlandplaats en gratis gebruik van de fietsen van het resort. En de kans om aan het avondeten te zitten met Meghan en Harry dus.

Gelukkig kunnen we via Instagram gratis binnenkijken.

 

Cabin mornings, such a dream! @ajparka #winterbreak #cabin #nofever

Een bericht gedeeld door Jemma (@jems15) op

 

Beautiful room at #SohoFarmhouse ??? #cosy #getaway #weekend #sohohouse

Een bericht gedeeld door Thess Fischer (@thessfischer) op

 

Meghan heeft heel wat outfits nodig voor haar Australische tour, en zal dus ongetwijfeld op zoek zijn gegaan naar royal inspiratiebronnen. Inclusief Máxima, zo lijkt het nu.

De duchess of Sussex verscheen vorige week ten tonele in een prachtig design van het Brits/Servische Roksanda. Enne... dat merk kennen wij in Nederland natuurlijk heel goed.

Onze eigen koningin Máxima heeft veel succes gehad met haar ontwerpen van Roksanda Ilinčić. Niet alleen was dit prachtige jumpsuit dat Máxima vorig jaar droeg van haar makelij, misschien wel Máxima's beroemdste outfit komt uit handen van Roksanda.

Dan hebben we het over de blauwe jurk met klokmouwen (sowieso Máxima's ding) die de koningin onder andere droeg tijdens een bezoek aan Mexico. Het is ook deze jurk die haar vorig jaar samen met man Willem-Alexander op de best dressed couples-lijst van Vanity Fair zette. Dat wil Meghan natuurlijk óók wel.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ons koningspaar voegt zich morgen (dinsdag) bij koningin Elizabeth, en het paleis duikt speciaal voor die gelegenheid in de oude doos. Prachtig.

Het beloven een paar heerlijke royaldagen te worden, want Willem-Alexander en Máxima gaan dinsdag en woensdag op bezoek bij koningin Elizabeth, premier Theresa May én prins Charles en Camilla. Daarmee wordt ons huidige koningspaar de derde generatie Oranjes die op bezoek gaat bij Buckingham Palace.

In maart 1958 reisden de queen en prins Philip af naar Nederland, en in 1972 staken koningin Juliana en prins Bernhard (met twee van hun dochters) op hun beurt de Noordzee over. In 1982 vond het laatste officiële Oranje staatsbezoek aan Groot-Brittannië plaats: toen gingen koningin Beatrix en prins Claus op bezoek. Het koninklijk huis heeft er uiteraard prachtige foto's van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanaf dinsdag brengt het Koningspaar een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk! 🇬🇧🇳🇱Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn de derde generatie die een bezoek brengt aan Queen Elizabeth. In maart 1958 brachten Queen Elizabeth en Prince Philip een staatsbezoek aan Nederland. Een tegenbezoek van Koningin Juliana en Prins Bernhard volgde in 1972 en tien jaar later reisden Koningin Beatrix en Prins Claus naar het Verenigd Koninkrijk voor een staatsbezoek. Benieuwd naar het programma van volgende week? Zie link in bio. #tbt #throwbackthursday #koning #koningin #queen #prins #prinses #NLUK #staatsbezoek #NorthSeaNeighbours 📸 ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Vlak na zijn kroning gingen koning Willem-Alexander en koningin Máxima wel langs bij koningin Elizabeth (toen op Windsor Castle), maar daar ging het niet om een officieel staatsbezoek. Wat dat betreft is deze week een primeur. Wij hebben er zin in!

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in