Over twee weken gaan wat kinderjurkjes van de Britse queen Elizabeth en een aantal Diors van zus Margaret onder de hamer. En vooral die laatste zijn zeer de moeite waard.

Het is een fraaie collectie van royal jurken uit de afgelopen zeventig jaar die geveild zullen worden. Sommige van de kinderjurkjes zouden kleine Charlotte niet misstaan, maar de kaftans en Dior-jurken van prinses Margaret zijn in feite vintage collectors items. De collectie bevat helaas geen jurken van Diana, wel enkele modeschetsen van haar iconische jurken.

De koninklijke zusjes droegen vroeger vaak hetzelfde, zoals deze jurkjes uit 1935/1936...

Hebben!

Britse royalty liefhebbers zullen vast smullen van de identieke jurkjes die Elizabeth en Margaret vroeger vaak droegen. Maar nu ons vakantiegeld is gestort, willen we zo een bod willen uitbrengen op de jurken van Margaret…

Palazzo jumpsuit, 1960, ongeveer 600 pond:

Christian Dior zijden cocktaildress, 1970, ongeveer 1000 pond:

Christian Dior, 1975, ongeveer 600 pond:

Thea Porter chiffon avondjurk, 1978, ongveer 2500 pond: 

Zijden kaftan, 1965, ongeveer 600 pond:

 

De collectie wordt op 18 juni geveild, via Kerry Taylor Auctions

Bron en beeld: Kerry Taylor.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

Hoe fijn is het dat je een merk vindt dat je ál-tijd staat? Héél fijn, weet ook Koningin Máxima. Zij kan altijd terugvallen op de prachtige creaties van Edouard Vermeulen van modehuis Natan. 

Veel van de favoriete creaties van Máxima hebben een knielengte en ceintuur. Goede fashiontruc van de koningin, want door zo'n ceintuurtje lijk je slanker.

Met een hoed geeft ze een outfit weer wat schwung en door daarmee te variëren, kan ze makkelijk dezelfde jurken vaker dragen. 

Vermeulen werk vaak met borduursels en patronen, maar deze creatie is juist prachtig in haar eenvoud.

Ook bij gala's of staatsaangelegenheden is Natan een goede keuze.

Één van onze favorieten, de schoenen zijn hierbij zó goed gekozen.

Een stuk minder kleurrijk, maar evengoed stijlvol.

Dan zien wij toch liever een kleurtje.

Zeker bij outfits met een knielengte, combineert Máxima graag de kleur door in haar schoenen.

Kleren maken de vrouw en de vrouw maakt de kleren.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Spaanse koningin Letizia heeft voor het eerst Melania Trump ontmoet. Terwijl haar man, Koning Felipe VI, aan het keuvelen was met Donald Trump, kletsten de twee fashionista's wat af tijdens een wandeling door de presidentiële tuinen.

De twee lijken het goed met elkaar te kunnen vinden. 

Valentino

Melania en Letizia zagen er allebei prachtig uit. De Amerikaanse first lady droeg een japon met borduursels uit de collectie van Valentino met daaronder pumps van Manolo Blahnik. En Letizia koos voor een lekkere opvallende roze jurk van de Amerikaanse designer Michael Kors. 

Da's toevallig

Sommigen hebben we het wellicht gespot, maar de jurk van Letizia komt wel heel bekend voor. Wat blijkt? Melania droeg dezelfde jurk, maar dan in een andere kleur (blauw) toen zij en haar man vorig jaar de president van Panama en zijn vrouw op visite kregen.

Bron: PopSugar Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in