Over twee weken gaan wat kinderjurkjes van de Britse queen Elizabeth en een aantal Diors van zus Margaret onder de hamer. En vooral die laatste zijn zeer de moeite waard.

Het is een fraaie collectie van royal jurken uit de afgelopen zeventig jaar die geveild zullen worden. Sommige van de kinderjurkjes zouden kleine Charlotte niet misstaan, maar de kaftans en Dior-jurken van prinses Margaret zijn in feite vintage collectors items. De collectie bevat helaas geen jurken van Diana, wel enkele modeschetsen van haar iconische jurken.

De koninklijke zusjes droegen vroeger vaak hetzelfde, zoals deze jurkjes uit 1935/1936...

Hebben!

Britse royalty liefhebbers zullen vast smullen van de identieke jurkjes die Elizabeth en Margaret vroeger vaak droegen. Maar nu ons vakantiegeld is gestort, willen we zo een bod willen uitbrengen op de jurken van Margaret…

Palazzo jumpsuit, 1960, ongeveer 600 pond:

Christian Dior zijden cocktaildress, 1970, ongeveer 1000 pond:

Christian Dior, 1975, ongeveer 600 pond:

Thea Porter chiffon avondjurk, 1978, ongveer 2500 pond: 

Zijden kaftan, 1965, ongeveer 600 pond:

 

De collectie wordt op 18 juni geveild, via Kerry Taylor Auctions

Bron en beeld: Kerry Taylor.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

Vanaf aankomende dinsdag ligt het bijzondere boek 'In gesprek met de Oranjes' in de winkel. Openhartige interviews van de laatste vijftig (!) jaar met de leden van het Koninklijk Huis zijn gebundeld. een bijzonder naslagwerk!

In de televisie-interviews laat het koninklijk huis zich vaak intiemer benaderen dan ze zelf lijken te beseffen. Je krijgt als kijker de indruk dat de geïnterviewden soms niet helemaal beseffen hoezeer ze ‘uit de school klappen’.

Denk aan momenten als Willem-Alexander is gesprek met Paul Witteman, waarin hij zegt dat hij liever op zijn grootmoeder dan op zijn moeder zou willen lijken. Of prinses Juliana, die aan haar man Bernhard vraagt hoe hij op het idiote idee is gekomen om met haar te trouwen.

Wat voor henzelf niet ‘nieuwswaardig’ lijkt, omdat ze er zo vertrouwd mee zijn, biedt de toeschouwer een blik in hun intieme leven en gedachtewereld.

In het 520 pagina's dikke boek lees je gesprekken met de Oranjes, inclusief prachtig archiefbeeld en sprekende foto’s. Een absolute must-have voor elke Royalty-liefhebber!

Vanaf 20 november in de winkel. ISBN: 9789059568716.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Wij zijn dol op het programma Lang leve de Muziekshow, waarbij Koningin Máxima kinderen op Villa Eikenhorst uitnodigt om over hun instrument te vertellen. Vandaag is de harp aan de beurt.

Koningin Máxima toont zich van haar meest ontspannen kant tijdens de bezoeken. En en passant krijgen we ook nog een stukje van Villa Eikenhorst te zien. Leuk!

Wij krijgen echt geen genoeg van deze leuke, humoristische koningin!

Beeld: AVROTROS

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in