Over twee weken gaan wat kinderjurkjes van de Britse queen Elizabeth en een aantal Diors van zus Margaret onder de hamer. En vooral die laatste zijn zeer de moeite waard.

Het is een fraaie collectie van royal jurken uit de afgelopen zeventig jaar die geveild zullen worden. Sommige van de kinderjurkjes zouden kleine Charlotte niet misstaan, maar de kaftans en Dior-jurken van prinses Margaret zijn in feite vintage collectors items. De collectie bevat helaas geen jurken van Diana, wel enkele modeschetsen van haar iconische jurken.

De koninklijke zusjes droegen vroeger vaak hetzelfde, zoals deze jurkjes uit 1935/1936...

Hebben!

Britse royalty liefhebbers zullen vast smullen van de identieke jurkjes die Elizabeth en Margaret vroeger vaak droegen. Maar nu ons vakantiegeld is gestort, willen we zo een bod willen uitbrengen op de jurken van Margaret…

Palazzo jumpsuit, 1960, ongeveer 600 pond:

Christian Dior zijden cocktaildress, 1970, ongeveer 1000 pond:

Christian Dior, 1975, ongeveer 600 pond:

Thea Porter chiffon avondjurk, 1978, ongveer 2500 pond: 

Zijden kaftan, 1965, ongeveer 600 pond:

 

De collectie wordt op 18 juni geveild, via Kerry Taylor Auctions

Bron en beeld: Kerry Taylor.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

Het is al een tijdje stil rondom ons koningspaar, vanwege de zomervakantie natuurlijk. Maar komende week keren de Oranjes dan toch eindelijk weer terug naar Wassenaar. Al is het de vraag wanneer we Máxima voor het eerst weer aan het werk zien.

Het is nog heel even vakantie, in De Eikenhorst. De meiden hoeven pas maandag de 27e weer naar school, en op die dag begint ook het werkschema van de koning weer. Die opent die dag het mbo-jaar 2018-2019 in Tilburg.

Agenda
Voor Máxima staat echter pas op 10 september een eerste werkverplichting in de agenda: dan opent zij een theater in Meierijstad. Overigens is het heus de verwachting dat de koningin voor die datum alweer gespot wordt. Er zullen de komende weken meer agendapunten worden toegevoegd voor Máxima, en ze staat er ook om bekend regelmatig onaangekondigd ergens op bezoek te gaan. Zodra het zover is, lees je er uiteraard over hier op Nouveau.nl.

Hoe lang we precies nog moeten wachten op de eerste foto's van Máxima post-vakantie, is dus nog niet bekend. Maar gezien de schema's van de meiden en Willem-Alexander, lijkt het wel zeker dat de royals komende week in elk geval terugkeren op Nederlandse bodem. We hebben ze gemist deze zomer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De moeilijke prinsessenstart van Meghan komt door haar eigen familie, maar voor de meeste prinsessen is hun start in de royal family niet eenvoudig. Sofia van Zweden spreekt er openhartig over.

“Toen mijn relatie met Carl Philip bekend werd, kreeg ik een gigantische haatstorm over me heen”, vertelt de 33-jarige prinses tijdens een tv-interview. “Mensen hadden meningen over mij, mijn relatie en nog veel meer. Dat verraste me, en ik was er ook een tijdje echt ondersteboven van.”

“Het was een moeilijke tijd”, zegt de prinses die inmiddels alweer ruim acht jaar samen is met het broertje van kroonprinses Victoria. “Mensen vielen overal over: over wat ik deed, en ook over hoe ik eruit zag.

Voordat ze voor de knappe prins viel, werkte Sofia als glamourmodel en zat ze in de realityshow Paradise Hotel. Het royal koppel ontmoette elkaar in een nachtclub in Stockholm. Niet iedereen was gecharmeerd van het model, maar inmiddels is ze een populaire royal, moeder van twee mooie kindjes en happily married. Sofia: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in