Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal buren op Kensington Palace

Nu Meghan bij Harry in is getrokken, is het nóg drukker geworden op de gronden van Kensington Palace. Waar heel veel royals samengepakt wonen. Kensington Palace is wat je noemt een hotspot als het gaat om de Britse royal family. Ooit was het ’t thuis van koningin Mary (die het paleis ooit kocht),...

Royal buren op Kensington Palace

Nu Meghan bij Harry in is getrokken, is het nóg drukker geworden op de gronden van Kensington Palace. Waar heel veel royals samengepakt wonen.

Kensington Palace is wat je noemt een hotspot als het gaat om de Britse royal family. Ooit was het ’t thuis van koningin Mary (die het paleis ooit kocht), koningin Victoria werd er geboren, prinses Margaret woonde er met haar man en kinderen, en Charles en Diana trokken erin na hun huwelijk. Zij bleef er ook na de scheiding wonen, tot aan haar dood.

Drukte
Maar ook tegenwoordig is het een royale drukte, bij het paleis in Hyde Park. William en Kate wonen er met hun twee – en straks drie! – kinderen, Harry en Meghan wonen er met haar hondje… en dat is nog maar het begin. Alle royals met KP als adres op een rij.

William en Kate – Apartment 1A
Woonden sinds 2013 al parttime in het paleis, maar keerden in september 2017 definitief terug naar Londen toen prins George naar de basisschool moest.

Harry en Meghan – Nottingham Cottage
Sinds 2012 de thuisbasis van Harry, maar nu definitief bachelor pad-af. Dit bescheiden huisje met twee slaapkamers blijft vermoedelijk hun thuisbasis tot er babynieuws komt. Harry zou zijn oog al hebben laten vallen op het appartement naast dat van zijn broer en schoonzus.

Prins en prinses Michael of Kent – Apartment 10
De neef van koningin Elizabeth mocht lange tijd op kosten van de queen in het paleis wonen, maar sinds 2010 moeten hij en zijn echtgenote gewoon huur betalen. Prijzig, want zo’n royaal appartement kost 120.000 pond per jaar.

Prins Edward en Katharine – Wren House
Nog een neef van de queen, en tevens de voorzitter van de All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Prins Richard en Brigitte – Apartment 1
Jawel: alweer een neef van Elizabeth. Richard volbracht lange tijd koninklijke taken, maar is tegenwoordig (op zijn 82e) lekker met pensioen. Overigens is zijn thuis, Apartment 1 dus, het huis waar Harry op schijnt te azen.

Prinses Eugenie – Ivy Cottage
Helemaal duidelijk is het niet of de kleindochter van de koningin al in de cottage is getrokken, want er was wat waterschade en ophef over wie daarvoor moest betalen. Maar naar het schijnt heeft de prinses haar gedeelde appartement met zus Beatrice in St. James’ Palace verruild in de hoop straks met haar vriend Jack te trouwen – en met hem te gaan samenwonen.