Miljardair Albert von Thurn und Taxis is verliefd

Hij is al jaren misschien wel de meest begeerde vrijgezel van Europa, maar Albert von Thurn und Taxis zou nu, tot grote vreugde van zijn moeder, eindelijk onder de pannen zijn.

De 34-jarige Albert (die naar schatting zo’n anderhalf miljard waard is), is een Duitse aristocraat, zakenman en autocoureur. Sinds zijn vader (vorst Johannes von Thurn und Taxis) in 1990 overleed, staat hij al op lijsten met de jongste miljardairs ter wereld.

Dat trekt vanzelfsprekend de aandacht, maar vooralsnog leek Albert alleen oog te hebben voor zijn moeder Gloria. Daar is volgende het Duitse blad Bunte (dat erom bekend staat banden te hebben met de Duitse ‘royal family’) nu verandering in gekomen: Albert zou zijn hart hebben verloren aan de mooie bankier Patricia Merkl.

De twee werden onlangs samen gespot op een feestje, waar mama Gloria off the record zou hebben laten weten dolgelukkig te zijn met de romance van haar zoon. Met een meisje uit haar eigen Regensburg, nota bene.

Albert (en mommy dearest) in 2006 en 2016

Die blijdschap laat zich volgens insiders makkelijk uitleggen. Albert – die de afgelopen tien jaar aardig is opgedroogd – heeft altijd gezegd dat hij voor ‘de ware’ wel terug zou willen verhuizen naar Duitsland. Daar kleeft nóg een mooi lokkertje aan: momenteel woont Albert in Rome, maar er wacht hem in Regensburg een heus kasteel, mocht hij daar weer willen gaan wonen.

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP