Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Royal babyboom: drie verjaardagen!

Prins Harry, prins Daniel van Zweden én koningin Letizia van Spanje blazen vandaag allemaal kaarsjes uit. En die royal babyboom heeft een heel logische verklaring. Nee, er was geen sprake van afgesproken werk tussen de koningshuizen. Maar er zijn dit weekend bovengemiddeld veel mensen jarig. Dit ...

Royal babyboom: drie verjaardagen!

Prins Harry, prins Daniel van Zweden én koningin Letizia van Spanje blazen vandaag allemaal kaarsjes uit. En die royal babyboom heeft een heel logische verklaring.

Nee, er was geen sprake van afgesproken werk tussen de koningshuizen. Maar er zijn dit weekend bovengemiddeld veel mensen jarig. Dit zijn de zogenaamde kerstkindjes: baby's die rond de kerstdagen verwekt werden. In de koudste, donkerste dagen dicht tegen elkaar aan kruipen is nou eenmaal populair.

Niet voor niets is 16 september de meest voorkomende verjaardag ter wereld. Dan is 9 procent van de wereldbevolking jarig. Vanzelfsprekend is ook 15 september een veel voorkomende datum. Sterker nog: van de top tien geboortedatums, vallen er maar liefst negen tussen 9 en 20 september. Oók in de koningshuizen, kennelijk. Happy birthday Harry (34), Letizia (46) en Daniel (45)!

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in