Koningin Máxima verloor op 8 augustus haar vader, Jorge Zorreguieta. En al is er veel om hem te doen geweest, het Nederlandse volk heeft de vorstin overladen met steunbetuigingen.

Het massale medeleven heeft Máxima en koning Willem-Alexander erg goed gedaan, zo blijkt uit een dankbetuiging op de website van het Koningshuis.

Grote steun
'Met uw medeleven bent u ons tot grote steun geweest', laat het koningspaar weten. De begrafenis vond op 10 augustus plaats in besloten kring. Máxima, koning Willem-Alexander en hun drie kinderen waren erbij, maar van het Nederlandse kabinet was niemand aanwezig. Zorreguieta was al jaren ernstig ziek, hij leed aan lymfeklierkanker.

Lees ook: Met deze vriendin deelt Máxima lief en leed

Lees hieronder het hele bericht:

Bron beeld: ANP

Mama-in-spe Meghan koos voor een bezoekje vandaag (woensdag) een wel héél budgetproof jurkje uit de mama-collectie van H&M.

Nog leuker: het jurkje, dat normaal drie tientjes kost, is nu ook nog eens in de sale voor maar 17,99. Dus als je nog een zwangere met Meghan-liefde kent...

Beeld: H&M

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Maxima is erevoorzitter van het platform ambassadeurs van Méér muziek in klas. In deze video bellen de kinderen gewoon even aan bij de koningin.

Méér Muziek in de Klas en Koningin Máxima hopen op deze manier te laten zien hoe belangrijk muziekeducatie op de basisschool is. In het programma gaan kinderen op bezoek bij Koningin Máxima thuis (toen nog op Villa Eikenhorst) en vertellen de koningin over hun instrument.

Dat levert bijzonder leuke gesprekken op met een ontzettend ontspannen en humoristische koningin.

Máxima verbaast zich over de trombone:

En is onder de indruk van het vioolspel van Emma:

Bijzonder om op deze manier ook een kijkje achter de schermen van Villa Eikenhorst te krijgen, hoewel dat nu natuurlijk niet meer de officiële residentie is van het koninklijk gezin.

Beeld: Fragment uit de video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in