Koningin Máxima verloor op 8 augustus haar vader, Jorge Zorreguieta. En al is er veel om hem te doen geweest, het Nederlandse volk heeft de vorstin overladen met steunbetuigingen.

Het massale medeleven heeft Máxima en koning Willem-Alexander erg goed gedaan, zo blijkt uit een dankbetuiging op de website van het Koningshuis.

Grote steun
'Met uw medeleven bent u ons tot grote steun geweest', laat het koningspaar weten. De begrafenis vond op 10 augustus plaats in besloten kring. Máxima, koning Willem-Alexander en hun drie kinderen waren erbij, maar van het Nederlandse kabinet was niemand aanwezig. Zorreguieta was al jaren ernstig ziek, hij leed aan lymfeklierkanker.

Lees ook: Met deze vriendin deelt Máxima lief en leed

Lees hieronder het hele bericht:

Bron beeld: ANP

Koning Filip en koningin Mathilde van België waren deze week op staatsbezoek in Canada. En Mathilde nam een koffer vol prachtige looks mee.

Van casual voor in de sneeuw tot helemaal tot in de puntjes verzorgd voor een galadiner: wie op staatsbezoek gaat, moet veelzijdig zijn. En daar is koningin Mathilde de laatste dagen geweldig in geslaagd. Haar mooiste outfits op een rij.


Beeld: Hollandse Hoogte

Prins William en zijn vrouw Catherine deelden traditiegetrouw klavertjes uit op St. Patrick's Day, waar Catherine, geheel in thema, in het groen verscheen. Wat opviel? Behalve dat ze stralend zwanger is, is William heel zorgzaam en kijkt zij naar haar prins alsof het hun eerste date is. Wat een leuk stel!

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben zaterdag St. Patrick's Day gevierd bij de Irish Guards in Londen. Het paar woonde op de thuisbasis van het eerste bataljon van de Ierse Garde in Hounslow de ceremoniële parade bij.

Er werden traditiegetrouw klavertjes uitgedeeld, waarbij Catherine een klavertje gaf aan de Ierse wolfshond Dornhnall, de mascotte van het regiment. Prins William is kolonel van de Irish Guards.

Catherine verscheen hoogzwanger en stond iedereen even vriendelijk te woord:

Wat verder opviel? William was heel zorgzaam naar zijn zwangere vrouw:

En Kate keek naar haar man alsof het hun eerste date was:

Beeld: ANP