Dit is het favoriete maal van de Windsors

Chef Enrico Derflingher werkte begin jaren ’90 in Kensington en Buckingham Palace, en geeft nu het recept prijs van het favoriete maaltje van queen Elizabeth en de rest van de royal family: een heerlijk zomerse risotto met garnalen.

Sappige garnalen, flink wat Parmezaanse kaas en een lekkere scheut bubbeltjeswijn. Dit mag deze zomer zéker een keer op het menu.

Risotto Queen Victoria van Enrico Derflingher

Ingrediënten (voor 4 personen)

-       350 risottorijst (Carnaroli)

-       12 flinke garnalen, gepeld en in drie stukken gesneden

-       35 gram boter en een scheut olijfolie

-       35 gram Parmezaanse kaas (liefst 24 maanden gerijpt)

-       375 ml droge vermout of wijn met een bubbeltje

-       Verse tijm en wilde venkeltopjes

-       Ui (naar smaak)

-       Visbouillon (als het kan zelfgemaakt met de garnalenschalen)

Voeg de boter en de olie toe aan een pan met dikke bodem. Bak de ui in een paar minuten tot hij doorschijnend is. Voeg dan de rijst toe en meng deze goed met de olie. Voeg na 2 minuten 250 ml wijn/vermout toe en laat bijna helemaal verdampen. Roer daarna beetje bij beetje de bouillon door de rijst. Na ongeveer 15-20 minuten is de rijst gaar. Voeg vlak voor het einde van de kooktijd de garnalen toe zodat ze gelijk met de rijst gaar zijn. Roer een klontje boter, de parmezaan, een scheut olijfolie, de verse kruiden en de overgebleven wijn of vermout toe. Laat heel even staan, en eten maar!

Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in