Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Reacties koningspaar en Mabel op overlijden Kofi Annan

De nobelprijswinnaar overleed na een kort ziekbed in Zwitserland. Als secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft hij enorm veel betekend. Zowel Máxima en Willem-Alexander en Mabel reageren geschokt en geraakt op het nieuws. Hij was de eerste VN-baas uit Sub-Saharaans Afrika en de eerste di...

Reacties koningspaar en Mabel op overlijden Kofi Annan

De nobelprijswinnaar overleed na een kort ziekbed in Zwitserland. Als secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft hij enorm veel betekend. Zowel Máxima en Willem-Alexander en Mabel reageren geschokt en geraakt op het nieuws.

Hij was de eerste VN-baas uit Sub-Saharaans Afrika en de eerste die uit de eigen gelederen kwam. Hij werd geroemd om zijn diplomatieke houding, die hij combineerde met een flinke eigenzinnigheid, volgens NU.nl.

Reacties

In die hoedanigheid hebben Máxima, Willem-Alexander en Mabel ook kennis met hem gemaakt. Het koningspaar gaf een officiële verklaring vrij:

"Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Kofi Annan. Wij herinneren ons zijn warmte en zijn wijsheid. Onvermoeibaar zette hij zich in voor recht en vrede en een beter leven voor mensen overal ter wereld.

Kofi Annan kon mensen bij elkaar brengen. In zijn stem klonken overtuigingskracht en compassie door en daarmee wist hij mensen te raken en te motiveren. In gedachten zijn wij bij zijn vrouw en kinderen"

Prinses Mabel

Prinses Mabel plaatse haar reactie op Twitter. Ze is oud-directeur van The Elders, waar Kofi Annan deel van uitmaakte.

Beeld: ANP