Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rania bezoekt vluchtelingen

Koningin Rania van Jordanië ging maandag op bezoek bij een vluchtelingenkamp in Bangladesh. Waar ze menig kinderhart stal. De kinderen en hun ouders behoren tot de Islamitische minderheid Rohingya, die thuis in Myanmar worden beschouwd als illegale immigranten. Zij vluchten voor vervolgingen, en ...

Rania bezoekt vluchtelingen

Koningin Rania van Jordanië ging maandag op bezoek bij een vluchtelingenkamp in Bangladesh. Waar ze menig kinderhart stal.

De kinderen en hun ouders behoren tot de Islamitische minderheid Rohingya, die thuis in Myanmar worden beschouwd als illegale immigranten. Zij vluchten voor vervolgingen, en de VN spreekt zelfs van etnische zuiveringen.

600.000 vluchtelingen
In totaal sloegen meer dan 600.000 mensen op de vlucht, onder wie meer dan 300.000 kinderen. Die alle beetjes hulp kunnen gebruiken. Van de koningin, maar ook financieel: gisteren werd bekend dat de EU 30 miljoen euro vrijmaakt voor humanitaire hulp.

Onverschillig
Rania schijnt de spotlights in elk geval fel op de Rohingya. Zij vroeg ter plekke om meer internationale steun. “Het is onvergeeflijk dat deze crisis zich afspeelt voor de ogen van een grotendeels onverschillig publiek”, sprak ze.