Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Queen of Fashion: De kaftancollectie van Máxima

Elke maand schrijft Josine Droogendijk, de vrouw achter ModeKoninginMaxima.nl, in Nouveau over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima. Deze maand staat de kaftan in de schijnwerpers. Alvast een voorproefje: De kaftancollectie van Máxima: KAFTAN De rode lopers in Hollywood worden ...

Queen of Fashion: De kaftancollectie van Máxima

Elke maand schrijft Josine Droogendijk, de vrouw achter ModeKoninginMaxima.nl, in Nouveau over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima. Deze maand staat de kaftan in de schijnwerpers. Alvast een voorproefje:

De kaftancollectie van Máxima:

  • KAFTAN

    De rode lopers in Hollywood worden momenteel platgetreden door film­sterren in mode van vijftig jaar terug en ook onze eigen modekoningin draagt graag haar steentje bij aan de seventies­trend. In mei 2018 draagt ze tijdens het staatsbezoek aan Luxemburg bijvoorbeeld een zwierige kaftan van meters Valentinorode crêpe-Georgette. 
  • INDIAAS

    Bij een stijlvolle seventies-kaftan van Valentino hoort natuurlijk een mooie juwelenset en laat dat maar aan onze Máxima over. De koningin draagt een collier en armband van diamant, smaragd, saffier en robijn. Juwelenliefhebbers zullen de stijl onmiddellijk herkennen van de peperdure Tutti Frutti-juwelen van Cartier, maar hier betreft het een 'goedkope' kopie.
  • IKATZIJDE

    Als we het hebben over de seventies, mogen we Máxima’s hippiejurk van ikatzijde niet vergeten. Ikatzijde is een echte seventies-stof, die veelal wordt geweven in Indonesië en Oezbekistan. Grote namen als Valentino en Marc Jacobs gebruiken de stof de laatste jaren geregeld in hun collecties. 

Meer details over Koningin Máxima's kaftans, lees je deze maan in Nouveau in Josine Droogendijk's column: Queen of Fashion. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in