Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Queen Elizabeth viert feest

Haar echte verjaardag was op 21 april, maar zaterdag was het tijd voor de ‘officiële’ zomerverjaardag van koningin Elizabeth. En dat leverde prachtige plaatjes op. Trooping The Colour, zo heet de verjaardagsparade die in Groot-Brittannië al ruim 250 jaar wordt gevierd voor de regerend vorst(in). ...

Queen Elizabeth viert feest

Haar echte verjaardag was op 21 april, maar zaterdag was het tijd voor de ‘officiële’ zomerverjaardag van koningin Elizabeth. En dat leverde prachtige plaatjes op.

Trooping The Colour, zo heet de verjaardagsparade die in Groot-Brittannië al ruim 250 jaar wordt gevierd voor de regerend vorst(in). Zie het als hun koningsdag: de straten rondom The Mall en Buckingham Palace staan vol, en de royals zijn allemaal samen te bewonderen. Dit jaar werkte het zonnetje ook nog eens mee, en was het feest helemaal compleet.

Allemaal samen
Het was een bijzondere editie van de parade, omdat de koningin voorafgaand aan de festiviteiten een minuut stilte vroeg van haar landgenoten. Dit om de brand in Grenfell Tower, maar ook de verschillende terroristische aanslagen van de laatste tijd te herdenken.

Gelukkig verliep de parade verder vrolijk. De queen had haar standaard stiff upper lip, maar stampte vrolijk mee op de maat van de muziek. En op het balkon van het paleis waren drie generaties royals – onder wie prins George en prinses Charlotte – in opperbeste doen. Het is de enige keer per jaar dat ze allemaal samenkomen, in dit geval om de kunsten van de overvliegende Royal Air Force te bekijken. Bekijk hieronder de leukste foto’s van de zomerse feestdag.