Dit weekend zit Queen Elizabeth 65 jaar op de troon. Dat vierde ze onder andere met een tuinfeest en een bezoek aan de Epson race. Ales paardenliefhebber een jaarlijks hoogtepunt. Zo willen wij ook wel 92 worden, ze genoot zichtbaar.

Op de dag van de 65ste verjaardag van haar kroning bracht koningin Elizabeth zaterdag een bezoek aan de Epsom Races.

Elizabeth is al jaren fan van de Epsom Races en is bijna elk jaar van de partij. Meestal gaan ook andere leden van de Britse koninklijke familie mee naar racebaan Epsom Downs. Dit jaar werd Elizabeth vergezeld door haar nichtje prinses Alexandra.

Het hoogtepunt van de dag is de Investec Derby, de belangrijkste race. Bij deze wedstrijd strijden de jockeys om een prijzenpot van in totaal 1,5 miljoen Britse pond. 

Terugkijken op de kroning

Het was zaterdag precies 65 jaar geleden dat koningin Elizabeth II werd gekroond in Westminster Abbey in Londen. De Royal Mint geeft ter gelegenheid van het kroningsjubileum een speciale munt uit. Canada markeert de kroningsverjaardag met een nieuwe postzegel.

In de Britse geschiedenis zat niemand langer op de troon dan Elizabeth die in februari 1952 haar vader koning George VI opvolgde, en een jaar later werd gezalfd en gekroond.

In een eerder dit jaar uitgezonden documentaire keek de vorstin terug op de grote dag en gaf ze ongedwongen commentaar op de kroon die ze die dag op het hoofd kreeg.

"Natuurlijk is die niet comfortabel. Dat is er geen een", aldus Elizabeth, die de kroon met beide handen oppakte nadat hij omzichtig was aangereikt, door een man met handschoenen.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De moeilijke prinsessenstart van Meghan komt door haar eigen familie, maar voor de meeste prinsessen is hun start in de royal family niet eenvoudig. Sofia van Zweden spreekt er openhartig over.

“Toen mijn relatie met Carl Philip bekend werd, kreeg ik een gigantische haatstorm over me heen”, vertelt de 33-jarige prinses tijdens een tv-interview. “Mensen hadden meningen over mij, mijn relatie en nog veel meer. Dat verraste me, en ik was er ook een tijdje echt ondersteboven van.”

“Het was een moeilijke tijd”, zegt de prinses die inmiddels alweer ruim acht jaar samen is met het broertje van kroonprinses Victoria. “Mensen vielen overal over: over wat ik deed, en ook over hoe ik eruit zag.

Voordat ze voor de knappe prins viel, werkte Sofia als glamourmodel en zat ze in de realityshow Paradise Hotel. Het royal koppel ontmoette elkaar in een nachtclub in Stockholm. Niet iedereen was gecharmeerd van het model, maar inmiddels is ze een populaire royal, moeder van twee mooie kindjes en happily married. Sofia: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Je even een echte royal wanen? Het kan tijdens Royal Polo at the Palace: een polotoernooi bij het paleis in Apeldoorn.

Nationale en internationale poloteams strijden op zaterdag 25 en zondag 26 augustus om de King’s Cup voor het prachtige decor van het paleis. En nog leuker: de tuinen, Koninklijke stallen en het dak van het paleis zijn die dagen ook opengesteld voor bezoekers.

Om voor het ultieme royalgevoel te zorgen wordt er tussen de wedstrijden door een ‘charity-veiling’ gehouden door veilinghuis Bonhams, en zijn er typisch Engelse sportrijtuigen te bezichtigen, compleet met chique passagiers.

Zelf kun je ook op chique naar Apeldoorn: de dresscode voor de dagen is Summer Chiq – en er wordt een prijs uitgereikt voor het beste hoedje. Lijkt ons een stijlvolle manier om de zomer af te sluiten. Tickets koop je hier.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in