Het Britse Koningshuis is er een van traditie, regels en normen. Héél veel tradities, regels en normen. Dat maakt de koninklijke familie met Queen Elizabeth aan het roer waarschijnlijk ook zo conventioneel en krachtig. Het Britse Koningshuis staat als een huis zeg maar. Eén van de vele regels is dat je als lid van de koninklijke familie niet mag trouwen met iemand die al getrouwd is geweest of überhaupt opnieuw mag trouwen. Mocht er in de toekomst sprake zijn van een huwelijk tussen prins Harry en Meghan Markle, dan zou dit nog wel eens voor problemen kunnen zorgen.

Lees ook: Zien: Queen Elizabeth viert haar zomerverjaardag

Meghan Markle is namelijk al eens eerder getrouwd geweest. De actrice trouwde in 2011 met televisieproducent Trevor Engelson, in 2013 gingen de twee uit elkaar. Mocht Harry Meghan om haar hand vragen, dan zou koningin Elizabeth het huwelijk van haar kleinzoon niet kunnen steunen met haar aanwezigheid tijdens de Grote Dag. Zo was de koningin destijds ook niet aanwezig bij het huwelijk van haar zoon prins Charles en zijn Camilla. Net als bij het huwelijk van Charles zullen de koningin en haar man Prins Philip waarschijnlijk pas aansluiten bij de receptie.

Officieel is er nog geen sprake van een bruiloft van Harry en Meghan, maar in de wandelgangen wordt gesproken over een intieme bruiloft vlak voor kerst. Zou het echt?